19 Mart 2008

ARICILIK KURSU ...

Gecen hafta Ereğli Çayırlı köyünde başlattığımız arıcılık kursu bu akşam yapılan sınavla bitti. Merkezi bir köy olduğu için katılım güzeldi. Önceki yıllarda bu bölgede bazı köylerde iki kere kurs açmış olmamıza rağmen hala arıcılığı öğrenmeye çalışmaları bizi mutlu ediyor. Arazi yapısı olarak arıcılığa son derece elverişli, ormanlarda bol miktarda kestane ve ıhlamur bulunuyor. Köylünün arazisi fındık ekili olduğu için ilkbaharda inanılmaz derecede ballı baba bitkisi yetişiyor bu nedenle arılar çok hızlı gelişiyor. En büyük eksiklik ise hala fındık üretiçisi bilinçsiz şekilde kullandığı tarım ilaçları yüzünden arılara zarar veriyor olması. Bu Ülkemizde genel bir sorundur en kısa zamanda yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekiyor. Arı Yetiştiricileri Birliği olarak defalarca yaptığımız müracaatlar netiçesinde tarımda kullanılan toz formulasyonlu ilaçların yasaklanması geçde olsa bir başarıdır. Kullanılan toz ilaçlar sadece arılara değil yağmur suları ile toprağa karışarak kullandığımız sularıda kirletiyor ve telafisi mümkün olmayan hastalıklara sebep oluyor. Herkes bu konuda üzerine düşen sorumluluğu hassasiyetle yerine getirmelidir.

2 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Sayın başkanım,arıcılık dünyasına yaptığınız katkılarınız ile ülkemizin taktir edilecek önde gelen kişilerinden biri olarak sizleri şahsım adına tebrik ediyorum.Sizler gibi sadece ülkemize katma değer sağlayacak işlerle uğraşan insan sayısının artması dileğimle. saygılarımla

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın üstadım,katılımcılara ve hocalarına en samimi duygularla başarı dileklerimi iletiyor,bu konuda kursiyerlerin mükemmel işler yapacaklarına inanıyor,saygılar sunuyorum.