29 Haziran 2008

KURS BİTTİ...




Temmuz ayı arıcıların en yoğun aylarından biri olmasına rağmen daha önceden proğramladığımız Şamlar köyü arıcılık kursunu tamamladık. Kurs süresi içinde Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Sayın Hüseyin UYSAL hocam bir akşam köye gelerek kursiyerlerle Halk Eğitim Çalışmaları ve kurs hakkında bilgiler verdi.


Karadeniz-Ereğli Şamlar köyünde bu hafta bitirdiğimiz kursa katılanlarla topluca hatıra fotoğrafı çektirdik.
Her kursta olduğu gibi kurs sonunda uygulama yaptık, arılığına girdiğimiz arkadaşın çok eksikleri vardı. Bu tür uygulamalarda eksiklerin giderilmesi için gerekli bilgilerin verilmesi çok iyi oluyor. Uzun bir kurs maratonu sonuna geldik. Artık bir- iki ay kadar dinlenerek kendi işlerimi takip etmem gerekiyor.

19 Haziran 2008

GAP TV - BU TOPRAĞIN SESİ...

Türkiye Radyo Televizyonu GAP TV - Bu toprağın sesi programında Türkiye'de arıcılık eğitimi ve Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği eğitim çalışmaları konulu bir program çekimi yapıldı.21 Temmuz 2008 tarihinde sabah saat: 08.00 de yayınlanacak.
Bu programın çekimi öncesinde yaptığımız görüşmelerde uzun yıllardır (19 yıl) arıcılık eğitimi verdiğimizden dolayı amaçlarımızı ve hedef kitlemizi anlatmamız istendi. İki bölümden oluşan çekimde ilk olarak verdiğimiz eğitimleri anlattım, öğrencilerin sorulara cevabından sonra ikinci bölümde Ankara İli Arı Yetiştiricileri Birliği başkanı Selcuk SOLMAZ'ın da katılımıyla Türkiye'de arıcılık sorunları ve çözüm yollarını konuştuk. Programa arıcılık kursuna katılan iki öğrenci davet edildi. Soldan sağa: Umut ÖZDİL (program sunucusu), Zonguldak Karaelmas üniversitesi Ereğli eğitim fakültesi 4. sınıf öğrencisi İzmir'den Ayşe KÜÇÜKYILDIZ, Karadeniz Ereğli Ormanlı ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Sümeyye ÜNAL ve ZAYBİR (Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği) yönetim kurulu başkanı Selahattin GÜNEY.
Bu programın yapımında ve yayınında emeği geçen herkese ülke arıcıları adına şükranlarımı sunarım. Bu tür yayınların daha sık yapılması arıcılarımız ve ülke ekonomisi için son derece faydalı olacaktır.

TAB GENEL KURULU YAPILDI...

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği 3. olağan genel kurulu Ankara'da yapıldı (18/06/2008). Yeni yönetimi kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Ülke arıcılığı için çok güzel çalışmalar yapacağına inanıyoruz.Genel kurul çalışmaları için Divan oluşturuldu.
Arıcıların en yoğun olduğu bu mevsimde katılım çok yüksek oldu. Tüm illerden gelen delegeler genel kurulda hazır bulundu. İstiklal marşımızın okunmasından sonra genel kurul başlamış oldu.
Yapılan seçimde Göreve gelen Ekip toplu halde Bahri YLMAZ tarafından delegelere tanıtıldı. Yeni yönetim kurulu asil üyeleri: Bahri YILMAZ (Kırıkkale), Ziya ŞAHİN (Muğla), Necati AYDIN (Ordu), Cafer KABA (Düzce), Mehmet EKİCİ (Hatay), Yılmaz DOĞAN (Sivas)
Yönetim kurulu yedekler: Fevzi CIVAOĞLU (Rize), Ali ÇOLAK (Malatya), Mustafa YILDIZ (Yalova), Emin İNAK( Bingöl), Kubilay ELEVLİ (Giresun).
Denetleme kurulu asil üyeler: Ahmet Necmi YAZICI (Artvin), Serdar ERÇEL (Mersin), Yusuf ELİTOK (Elazığ), Zekeriya AYDIN (Trabzon), Cahit İLERİ (Çanakkale).
Denetleme kurulu yedek üyeler: Yaşar MUTLU (Bayburt), Hüseyin YILMAZ (Kocaeli), Metin ÖZDEMİR (Kahramanmaraş).
Yönetim listesini oluşturan sayın Bahri YILMAZ
Doğum Tarihi ve yeri : 15.04.1954 / Gölköy / ORDU
Uyruğu : T.C.
Medeni hali : Evli (Nesime, 2 çocuk: Oğuz ve Emel)
Uzun yıllardır tanıdığım Sayın Bahri YILMAZ ülke arıcılığına çok büyük hizmetler etmiştir. Bu dönemde Kurduğu ekiple çok daha iyi hizmetler edeceğine inanıyorum. Şimdiden çalışmalarında kendisine ve ekibine başarılar diliyor, hayırlı olsun diyorum.

15 Haziran 2008

HAFTA SONU STRES ATTIK...


Yoğun bir çalışmanın ardından zaman zaman insanın kendine zaman ayırması gerekir. Bizde bu hafta sonunda Karaelmas Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı sayın Prof. Erdal ÇOŞKUN hocam , eşi Öğretim üyesi sayın Tülin ÇOŞKUN hocam ve Doç.dr. İrfan KANDEMİR hocam ile eşi Biyolog Gaye KANDEMİR lle Ankaradan ÖSS sınavları için ilimize gelen Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi sayın Sadık BAYHAN hocamla birlikte her zaman bizi ağırlayan Karakavuz köyüne gittik. Yolumuz üzerinde bulunan dereye girmeden olmazdı, su insan vucudunda bulunan statik elektriği boşaltır...
Karakavuz köyündeki arıcı kardeşim Adnan İLİK ve eşi her zaman olduğu gibi güler yüzüyle bizi karşıladı. Evin önünde yaptığı kamelyada dağ suyu ile yapılan çaylarımızı yudumlarken çok güzel sohbetimiz oldu.


Arılığı fındık bahçesinde olduğu için bol mikterda dağ çileği yetişiyor bizde icabına baktık tabiki. Topladıklarımızın bir kısmını yedik bir kısmınada el koyduk. Ne yapalım kolay kolay bu güzelim çilekler bulunmaz.

Arılık etrafında bolca bulunan Gülhatmi çiçeklerinde çok arı vardı ancak istediğimiz gibi 2-3 tanesini bir yerde çekmeye çalışdık, Gaye hocamla yarış içindeydik sonunda başardık.

Tülin hocam eline arılı çerçeveyi alınca Erdal hocam fırsatı değerlendirdi hemen. Bu gördüğünüz kahraman hanım benim eşim olur diye espriyi patlattı. Ne diyelim hocam Allah ayırmasın ve yüzünüz hep gülsün, sizleri çok seviyoruz. Eğitim Fakültesi dekanı olmanın yanında zaten eğitime verdiğiniz destek inanılmaz fazla. İyiki varsınız...

8 Haziran 2008

PAŞAM ÇOK YAKIŞTI...

Dün Karakavuz köyünde, Ulu önderimiz ATATÜRK büstünün açılışına gittim. Büstün yapılmasını Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker ERTÜRK gerçekleştirdi. Vatanımızın yılmaz bekçileri askerlerimiz, her zaman her yerde işlerini en iyi şekilde yaparlar. Asli görevlerinin yanında sosyal ilişkilerinide en üst düzeyde ve en iyi şekilde yaparlar, bunun örneğini işte bu gün burada görüyoruz..Köyde yapılan açılışın sonrasında kısa bir yürüyüş yaparak muhtarın evine gittik, uzun süren muhabbetin sonunda köyden ayrıldık. Dönüş yolumuzda olan arıcı kardeşim Adnan İLİK'in arılığına uğradık. Benim şansımdanmıdır nedir bilmem bölgemize gelen değerli idarecilerimizin hemen hepsi arıcılığa çok büyük ilgi gösteriyorlar. Arılıktaki sohbetimiz esnasında kovanın içinide gösterebileceğimizi söyledim, sayın Amiralim bunu görmeyi çok istediğini söyledi bende kaç arı sokar bilmem ama deneyelim dedim (bal akışı çok iyi) işte kovanların başındayız... Tabiki önce kovanımıza güzelce duman verdik ve balın gelişinden dolayı arılar sakindir ama bir saat öncesine kadarda yağmurlu olduğu için arılar birazda olsa hırçındı. Biz kovanımızı açtık Yanımızda bölgemiz işadamlarından Mustafa beyde var heyecenla ana arıyı görmek istiyorlar. Kolaymı ana arıyı görmek oraya kadar kaç çerçeve var değilmi? Önce şu arıları anlatalım, balın gelişi var, polen toplama işi var, petek örme işi var... İşte kovandaki tüm arıların anasııııı...
Benim yanımda kovan açılırda çerçeveler elden ele dolaşmazmı? Amiralim soruyor bizde aklımız erdiğince cevaplıyoruz, kovandaki ana arının görevi, işçi arıların görevi ve ömrü. Bir çerçevedeki kapalı ve açık gözlü yavruları kontrol ediyoruz. Bu arada kovana gelen ballar sırlanmaya başladı, şöyle bir bakmakta sakınca yok. Çerceve üzerlerinde altın sarısı propolisler var onlarıda anlatmadan geçmek olmaz değilmi? Yakında sayın Amiralim arıcı olacak bunun ıspatı burda.
İşte final, günün hatıra fotoğrafı...