30 Temmuz 2008

TEŞEKKÜRLER HOCAM...

Uzun yıllardır aile dostumuz olan İstanbul ünüversitesi veterinerlik fakültesi öğretim üyesi sayın Prof.Dr. Hayrettin AKKAYA bu yıl 2 günlükde olsa ziyaretimize gelmişti. O gün yönetim kurulu toplantımız vardı. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla uzun uzun arıcılık konuşuldu. Sayın hocam araştırma görevlisi olduğu yıllardan beri parazitoloji bölümünde arılarla ilgili çalışmalar yapıyor. Hayvancılıkta ve arıcılıkta kullanılan bir çok ilacın saha çalışmalarını yapıyor. Fakültenin bahçesinde kendisine ait arı kovanlarında denemeler yapıyor.





Elbette bu ziyareti fırsat olarak değerlendirmek lazımdı, devam eden arıcılık kursunda bir dersi anlatmasını istedim, sağolsun bizi kırmayarak arı hastalıkları ve tedavi yöntemlerini anlattı. Arıcılıkta rastgele kullanılan ilaçların ne kadar zararlı olduğu bizleri çok şaşırttı. Arıcılarımız piyasadaki ilaçların fiyatına değil etki süresi ve etki oranına bakmaları gerektiğini ısrarla söyledi.
Bize zaman ayıran sayın hocama şahsım ve arıcılarımız adına teşekkür ederim...

24 Temmuz 2008

CANLI YAYINDAYIZ...

15 günde bir 67 KANAL Z televizyonunda hazırlayıp sunduğum "BALLI BABA" adlı arıcılık programında konuğum TÜRKİYE ARI YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ Başkanı sayın Bahri YILMAZ olacaktır. Ülkemiz arıcılığı, sorunları ve çözümlerinin konuşulacağı programı dün akşam yaptık. Koloni kayıt sistemi, desteklemeler, zirai mücadele ve gezginci arıcılık sorunları dahil çok şeyi konuştuk. Her 15 günde bir yapacağımız bu prgramın yayın saati 21.30, sorularınızı SMS veya yayında vereceğimiz telefonlarla iletebilirsiniz.
Programı izlemek için televizyonlarınızı ayarlayabileceğiniz gibi http://www.demirmedya.net/ sitesindende canlı olarak izleyebilirsiniz... Bundan sonraki programın tarihi: 7 Ağustos 2008 perşembe günü saat: 21.30 olacaktır...
Programı izleyemeyenler, http://www.kanalz.com.tr/programlar/ballibaba/ bu linki tıklayarak izleyebilirler.
Kanal 67/Z frekansı: Türksat 2A Frekans 12672 sembol rate 2222 polarizasyon yatay, fec;5/6
Kablolu yayında: UHF C-38 bandından yayında.

15 Temmuz 2008

İLK CANLI YAYIN...

Değerli arıcı dostlarım gecen hafta yayınlanan (BALLI BABA) adlı arıcılık programımız beklenenden çok ilgi gördü. Bunun için herkese teşekkür ederim. Programı ertesi gün gece 24.00 haberlerinden sonra tekrar yayınladılar ama tabiki bilmeyenler izleyemedi. Şimdi Kanal 67/Z bu tür programları ikinci program yapılana kadar web sitesinde yayınlıyor, aşağıdaki linki tıklayarak eski programı izleyebilirsiniz. http://www.demirmedya.net/haber_detay.php?haber_id=20101

11 Temmuz 2008

CANLI YAYINDAYIZ...

Arıcılığa gönül veren dostlarım, artık bizlerinde bir televizyon yayınımız başladı. Programı elimden geldiğince ben hazırlayıp sunacağım. İlk programımızı dün akşam (10/07/2008) saat21.30 da canlı olarak kanal 67/Z televizyonunda yaptık. İlk konuklarım Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Düzce İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer KABA ve Bartın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Harun LERMİ idi. Bundan böyle her 15 günde bir canlı olarak ekranlarınıza gelecek olan bu programda arıcılarımızın sıkıntıları ve çözümleri konuların uzmanları tarafından anlatılacak. Programda konularla ilgili video çekimlerine ve sizlerden gelecek haberlere yer verilecektir. Türkiye'de ilk defa ulusal yayın yapan bir televizyon kanalında biz arıcılar için böyle geniş kapsamlı bir program başlamış oldu. Gelecek programa Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı sayın Bahri YILMAZ katılacaktır. Sayın Bahri YILMAZ ile Koloni kayıt sistemi ve yeni başlayan koloni desteklemeleri hakkında bilgiler alacağız. Ayrıca Ülke arıcılığının genel sorunları için yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini alacağız. Yine sizlerden gelecek olan soruları cevaplandıracağız. İlk programımıza ilginin çok fazla olması bizi heyecenlandırdı ve şevkimizi artırdı. gerek telefonla canlı yayına katılanlara, gerekse cep telefonu ile mesaj yollayanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Kanal 67/Z frekansı: Türksat 2A Frekans 12672 sembol rate 2222 polarizasyon yatay, fec;5/6

2 Temmuz 2008

BALLI BABA YAYINDA...

Dünyada kovan varlığı bakımından 2. sırada olan ülkemizde arıcılık konusunda bir çok eksiklerin yanında gerekli iletişim ve bilgi paylaşımı yeterli değildi. Son zamanlarda arıcılığa gönül veren bir çok arkadaşım kendi çabaları sonunda blog açarak bilgi ve becerilerini internet üzerinden paylaşıyorlar, bu konuda emek veren herkese sonsuz saygılarımı sunuyorum. Bende elimden geldiğince bu kervanda yer almaya çalışıyorum. Son yaptığım çalışmada bu işin bir televizyon kanalında düzenli olarak yayınlanması yönünde idi.Her ne kadar zaman zaman bazı kanallarda arıcılık yayınları olsada ya devamı olmadı yada yeterli seviyede olmadı. Uydu aracılığı ile Ulusal yayın yapan KANAL 67/Z Televizyonu genel koordinatörü sayın Simge KIRLI ile yaptığım görüşme neticesinde bundan sonra 15 günde bir canlı yayında program yapmaya karar verdik. Amacımız aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olan ARICILIK konusunda son derece hassasiyet gösteren DEMİR MEDYA gurubuna, tüm çalışanlarına şahsım ve ülke arıcıları adına şükranlarımı sunarım.
Değerli arıcı arkadaşlarım ilk program yayını 10 temmuz perşembe saat 21.30 da olacak, eminim hepiniz o saatte televizyonlarınızın başında Kanal 67/Z yi izliyor olacaksınız. Sizlerin pozitif enerjisini hissederek bende programı sunmaya çalışacağım. Bundan böyle artık bizlerin de bir televizyon kanalı olacak. Sizlerden gelecek her türlü eleştiriler ve talepler doğrultusunda güzel bir program yapmayı arzuluyorum. Bundan böyle bölgelerden bir çok arıcımızı ve bu konuda bize destek sağlayan kurum, kuruluş ve değerli bilim adamlarımızı zaman zaman konuk olarak çağırarak daha geniş kitleye sesimizi duyurma şansımız olacak. Bana bu konuda desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum. Sevgi ve saygılarımla.
Televizyonunuzu lütfen bu frekansa ayarlayınız...
Kanal 67/Z frekansı: Türksat 2A Frekans 12672 sembol rate 2222 polarizasyon yatay, fec;5/6