19 Haziran 2007

İŞTE BU...

KTÜ. den güzel haberler geliyorrrrr.... Arıcılar gözümüz aydın artık bilim adamlarıda birer birer arıcılığa başlıyorlar. Önce ürünlerini araştıralım derler.... Bir bakmışsın arıcı olmuşlar... İşte beklediğimiz güzelliklerrrr...








Doç.Dr. Sevgi KOLAYLI ile iki yıl önce tanışma fırsatı buldum. Hayatımda tanışma fırsatım olan ender bilim adamlarından birisidir. Çok farklı bir kişiliği olan, son derece işini seven ve paylaşıma açık birisi. İşini çok seviyor olması nedeniyle arı ürünleri ile çalışmaya başladı. Bizim arıcılarımızın ürettiği Kestane ballarının kimyasal araştırmalarını yaptı. Propolis ile ilgili çalışmalarıda bulunmakta. Bütün bunların yanında arı ürünlerini inceleyebilmek için arı kovanı satın alarak işi bir adım ileriye taşıdı. Rize'de bulunan Anzer yaylasında 3 adet arılı kovan satın aldı. Bu sayede orada üretilen balın otantik yapsının yanında Biyolojik öneminin araştırılması çalışmalarını yürütecek. Bu çalışmada araştırma görevlisi Esra ULUSOY da yardımcı oluyor.
Sevgi KOLAYLI hocam bu çalışmaları yaparken bizim için fotoğraf çekmeyi de unutmadı. Bu güzel paylaşımı için teşekkürler.



Bir başkadır Karadeniz yaylaları... Karşı dağlarda kar bu tarafta arılar ve çiçekler... Selam KARADENİZ....

Hiç yorum yok: