22 Ağustos 2008

HOCAM SÜPERDİ...

Onbeş günde bir canlı olarak yayınlanan BALLI BABA adlı televizyon programının bu haftaki konuğu Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi sayın Doç. Dr. İbrahim ÇAKMAK hocamdı. Neler konuştuk, neler öğrendik uzun uzun yazmaya gerek yokki, kendine has hoş sohbetiyle yılların eğitimi ve uygulamalarını çok akıcı şekilde hocam anlattı. Şahsım adına ve arıcılarımız adına sayın hocama teşekkür ediyorum. En önemlisi arıcı arkadaşlar hastalıklar konusunda mutlaka ilaç kullanmadan bize ulaşsınlar diye ısrarla üzerinde durdu. Yaptığımız her program ertesi gece 24.00 haberlerinden sonra tekrar yayınlanıyor ve 15 gün süreyle 67 Kanal Z televizyonunun web sitesinde yayında kalıyor.Programı izlemek için:http://www.demirmedya.net/haber_detay.php?haber_id=20101

5 yorum:

mahmudiyearicilik dedi ki...

Size ve hocama teşekkürler güzel bir proğram oldu.Çok faydalı bilgiler verdi. saygılar, Selamlar

HB dedi ki...

Tek başına kapana giren eşek arısı için söylediğinizi, o eşek arısı duydu ise çok üzülmüştür...

Ayrıca İrfan hocayı zor durumda bıraktınız tercümede...
"Ayağına sağlık" dediniz ya nasıl çevirecek Suzan'a...

Arılara süs köpeği benzetmesi de literatürde yerini aldı Hocam sayesinde...

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam değindiği konularda bilgilerimizi kontrol ve yanlışları bulmamız açısından çok faydalı oldu,anlaşılıyorki bilgilerimizi çok süzgeçten geçirip çözüm yollarını elimine ettikten sonra hedefe kolayca varabileceğimiz konusunda ikna etti hocama size ve yapımcılara sonsu teşekkür eder başarılar dilerim.Saygı ve sevgilerimle

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Selahattin hocam ben bazı şeylere katılmıyorum.Nedenlerine gelince dünya ıslahı bitirmiş bizde yok ve bunu eleştirmek için dışardaki arılara süs köpeği tabiri yanlış.Başaramadığımız şeyleri oturduğumuz yerden eleştirmek kolay.

Islah edilmiş arıları eleştirmek için ilk önce ıslahı başarmak gerekli.Bizde daha suni döllemelerde bile başarı oranları çok düşük.

Ama suzının bir tespiti herkesi ilgilendiriyor bence.Dediki her arıcı,anaarısını kendisi üretiyor.Bu bölgelerindeki ekotiplerin sgortası.Bu en önemli tespitlerden biriydi.

Ülkemizden arı çıkışı ve girişine deginildi.Papaz buradan götürdüğü arıları aynen orada kullanmadı ıslah etti.Dışardan gelen arılarda sıradan olanlarda var ıslah edilmiş olanlarda var.Ben her zaman ıslah edilmiş olanlardan yanayım.Ayrıca dışardaki ölen arılardan bahsedildi ve ıslah edilenler öldü dedi.Peki neden Türkiyede ölen arının ırkını söylenmedi.


Bana göre konuşulanların çoğu tartışılacak şeylerdi.

muhteşem turunç dedi ki...

Benim en fazla dikkatimi çeken noktalardan biri dışardan arı getirirken beraberinde hastalıkta getirilebileceği konusu önemliydi. Zira bizde henüz görülmeyen nosema türü gibi pek çok hastalık dış ülkelerde bulunmakta bu bence önemli konulardan biriydi.