15 Ağustos 2008

TÜGEM VE TAB...

TÜGEM -Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü-
TAB -Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği-
Bu iki kurum ülkemizde arıcılığın daha iyi gelişmesi için kolları sıvamış durumdalar. İlk olarak birlik üyesi olan ve kayıt altına alınan arıcılarımıza azda olsa bir destekleme uygun görülmüş. Bu desteklemenin uygulanabilir olması ve gezginci arıcılığın rahatlatılması için PLAKA uygulamasına geçilmesine karar verildi. Uygulamanın nasıl olacağı konusunda birliklerle bölgesel olarak toplantılar yapılıyor, önceki gün Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya,Düzce ve Zonguldak birlik başkanları olarak bu toplantıya katıldık. Daha önce bakanlıkta yapılan toplantıda AKS (Arı Kayıt Sistemi) nin nasıl hazırlandığını görmüştük, bu toplantıda da plaka kayıtlarının nasıl girileceğini ve gezginci arıcıların işlerinin nasıl yürütüleceğini gördük.

İl Tarım Müdürlüğü hayvan sağlığı şube müdürlüğünde görevli Veteriner hekim Esra ASLAN ile birlikte ilk uygulamayı Zonguldak -Gökçebey ilçesinden başlattık. Gökçebey ilçe tarım müdürlüğünden veteriner hekim Murat bey de bizimle birlikte gelerek arıcı ve birlik üyesi Necmi PAZAR'ın arılığında kovan tespitleri ve plaka uygulaması yaptık. Gökçebey ilçesindeki arıcıları gezdikten sonra Devrek ilçessine geçtik. Köyler arası uzaklık nedeniyle akşama kadar işimizi zor bitirdik, tabiidirki epeycede yorulduk.


Zonguldak dönüş yolumuz üzerinde bulunan BAYRAKTAR ALABALIK TESİSLERİ'nde bir yorgunluk çayı içmek için kısa bir mola verdik. Tesisi işleten Ömer BAYRAK bize çok güzel bir demlik çay verdi, yorgun yorgun içtiğimiz bu çayın keyfi çok başkaydı. Eğer yolunuz düşerse zonguldak çıkışında bulunan GÖK GÖL mağarasına uğradıktan sonra yolun kenarında orman içi ve nefis bir ortamda olan bu tesiste fırında ve kiremitte pişmiş alabalığı yemeden çayınızı içmeden sakın ayrılmayın....

3 yorum:

manos dedi ki...

merhaba balibaba
You make lessons all the year ????
you dont rest a little bit????
I think you must come here for vacation to relax ....

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

Arıcılığa yaptığınız hizmetten dolayı hepinizi kutluyorum ve afiyet olsun dileklerimle başarılarınızın devamını dilerim

Unknown dedi ki...

Sayın başkanım sizdeki bu azmi gördükçe kendimi daha tetikliyorum,bu meyanda çalışmalarınızdan dolayı allah razı olsun diyor,kolay gelsin.