18 Ekim 2008

PROPOLİS'Lİ PASTİL...

Arıcılık işiyle uğraşıpta PROPOLİS'i tanımayan yoktur. Yunan'ca bir kelime olan Propolis "KORUNAN ŞEHİR" anlamına geliyor. Bu kelime çok önemli işte "KORUNAN ŞEHİR" arıların yaşadığı yeri bir şehire benzetirsek elbetteki korunması gerekir, arılar bu yaşadıkları şehiri bakın nasıl koruyorlar. Bitkilerin genç filizlerinin uç kısımlarındaki koruyucu tabakayı bazen yalayarak bazende kemirerek kovana taşıyorlar. Kovanda arıların kontrol altında tutamadığı yerleri bu madde ile kaplıyor, ana arının yavrulayacağı petek gözleri steril ediliyor, kovan uçuş delikleri havanın soğukluk durumuna göre daraltılıyor veya kovana giren bazı zararlılar kovan içinde öldürülüp dışarıya atılamazlarsa içeride mumyalanıyor. Gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmalarda PROPOLİS için ASRIN MUCİZESİ deniliyor !!! Uludağ Arıcılık Dergisinde yayınlanan bir araştırma yazısında ise sentedik antibiyotiklerin aksine hiç bir yan etkisi bulunmamakta ve 60 a yakın hastalığa iyi gelmekte. Görülen o ki bazı ülkelerde olduğu gibi bizdede değer kazanacak olan bu ürünün kıymetini bilelim ve mutlaka toplayalım.


Arıcılarımız tarafından ellere ve kullanılan aletlere yapışrığı için sevilmeyen bu ürün kazınıp atılıyordu, oysa son yıllarda bir çok ülke bunu araştırmaya alarak çok geniş alanlarda kullanmaya başladılar. Artık arıcılarımızda değişik yöntemlerle üretime başlamalı ve ekonomilerine katkı sağlamalıdırlar. Uzun zamandan beri bende bu konuda bir arpa boyu yol aldım. En son olarak PROPOLİSLİ PASTİL üretimi çalışmalarım oldu. Önümüzdeki günlerde bu ürüne üretim izni ve marka alarak piyasaya sunmayı planladım.
Piyasada değişik markalarda pastiller satılıyor bazılarının içinde az PROPOLİS var, arıcı olarak üreteceğim ürünün içeriği daha fazla ve içinde kendi balımız (kestane balı) olsun, renk olarakta hem propolisi hemde balımızı anlatsın istediğim için son yaptığım numuneleri bu şekilde yapmaya çalıştım. Ortaya çıkan sonuç mükemmel oldu. Doç.Dr. İrfan KANDEMİR hocam gecen yıl Avusturalya'dan bana PROPOLİS tabletleri getirmişti, birde bir çok ülkede propolis kapsülleri var. Ayrıca kozmetik sanayinde sabun, şampuan ve krem yapımındada yaygın olarak kullanılıyor.
Şimdiiiiii... Bütün bu çalışmaları yaparken işin birde magazin bölümü var. Bir haftadır bloglardaki arkadaşlarımız sağolsunlar yazdılar.... Sıra bendeeee... İstanbul seyahatimde önce Doktor Muhteşem TURUNÇ abimiz sağolsun beni çok güzel karşıladı ve İstanbul!un altını üstüne getirdik dersem mübalağa olmaz,

ilk önce Florya taraflarında bir yere gittik ve çocukluğumuzun oyununu oynadık; Uçak yakalama... Küçükken oynayamadığımız uçak yakalama oyunu (aslında bu kadar yakından hiç görmemiştim bile) oynadığımız için Doktor abiye sonsuz teşekkürler. Saatler ilerliyor ve akşama Esenler oto garda Ali TÜRK kardeşimizle buluşacağız diye kararlaştırdık, yer olarakta Doktor beyin arabasının yanı. Bizmi anlatamadık.... Arabanın yanına gittik kimi bıraktın ki kimi arıyorsun başladık aramaya, işte aradığımız yerler...
Ali kardeşimde blogda bu adamlar ne arıyor diye yazmış Doktor abinin cevabı süperrrrr... "SENİİİİİ" Bu kadarmı, oradan hep birlikte nezih bir yere gittik. Akşam yemeği yemeye iyi ki gitmişiz!!! Yemekler süper sonu ben anlamadım biz üç kişiyiz masaya iki künefe geldi, biri Ali TÜRK için diğeri Doktor ve benim için ??

Yemeklerin ardından içilen çaylar ve inanılmaz keyifli sohbet yarım künefeden çok çok tatlıydı. Her başlangıcın bir sonu vardır ya... Ayrılık vakti, saat bir hayli ilerledi benim araba saat 12.00 de kalkacak benden sonra adamlar eve gidecek ve yarında işe. Diyecek kelime bulamıyorum, ALLAH sizleri hiç arkadaşsız bırakmasın İYİKİ VARSINIZ. Sonsuz teşekkürlerrrr....

7 yorum:

mahmudiyearicilik dedi ki...

Arkadaşlık, dostluk güzel, çok güzel Allah ağız tadınızı bozmasın başkanım propolisleri artık gelecek seneye topyacağım. daha önce konuşmuştuk fakat bu sene hazırlıksız yakalandım. Hayırlısı olsun, propolisli pastil çok güzel hayırlısı olsun. Allah yardımcın olsun.

SELAMLAR

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Selahattin abi bizde teşekür ederiz.

Yanlız sizin sağlıgınızı korumak için kendi sağlığımı tehlikeye atıp,tüm künefeyi yedim genede size yaranamadıkya.

Helal olsun size ne diyeyim ki,şu dünyada beni anlayan yok.Aslında kimseye iyilik etmemek lazım.::)))

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli başkanım Uludağ Üniversitesindeki konferansta yanlış hatırlamıyorsam Ercan Dülgeroğlu hocamdı,arı ufacık bir sinek ama dünyanın heryanından bilimadamlarını buraya topluyor,araştırıyoruz ama araştırdıkça sonu gelmiyor,yeni şeyler buluyoruz demişti,propolis tüm dünyada bahsetmiş olduğunuz özelliklerinden dolayı birçok üründe tercih sebebi,mutlaka toplamamız ve milli gelire katkı yapmamız gerekiyor,arı ürünlerinin değişen dünyada daha çok rağbet göreceğini ve tercih edileceğini düşünüyorum.Bu sebebten bende propolis toplama ızgarası aldım,dostluklar olmasa yaşamın değeri kalmaz inancındayım.Düşünür "Acı paylaştıkca azalır,sevinç paylaştıkça çoğalır"demiş.Tüm dostlukların ebedi olmasını,sağlıklı günler geçirmenizi saygılarımla iletiyorum.

Harun Kuloglu dedi ki...

Başkanım daha nice satışlara. İnşaalah başlattığınız bu girişimi daha prosyenel hale sokar ve sertifikalı ürünler üretirsiniz. Bunun sonucunda da arı ürünlerinin değerini arttırmaya vesile olur ve arıcılığın gelişmine katkıda bulunursunuz.
Allah yolunuzu açık etsin.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Sayın başkanım,Arıcılık dünyasında atılan büyük adımların biri daha sizin tarafınızdan geldi.Hayırlısı olsun...
Bu işlerin resmiyet tarafı nasıl olur bilmiyorum ama eğer bir an evvel tescildi, markaydı,üretim izniydi herne gerekiyorsa hepsini yapmanız dileklerimle.Aksi taktirde hazır pişmiş yemeği başkasına ikram etmek gibi bir durum ortaya çıkmasın.Ben bu konuda elimden geldiğince propolis toplamak suretiyle size katkıda bulunmaya çalışacağım.
Yemek sohbetine gelince,keşke bendenizde aranızda bulunsaydım ve sadece sizlerin doyumsuz sohbetini dinleseydim, bana bu bile büyük keyif verirdi.Malesef zaman zaman mekan ayrılığı nedeniyle herşey mümkün olmuyor tabi.
Başarılarınızın devamı dileklerimle...

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Sayın başkanım bir arı ürünüde piyasada yerini alıyor biz arıcıların degersiz deyip attıgımız ürünler meğerse saglıkta çok degerli imiş sayende ögrendik. insanların bir kazanc beklemeden içten samimim dosluklar kurması o insanların kalite ve toplum icindeki degerini ortaya koyuyor sizin de görülen doslugunuz bunun kanıtı allah samimiyetinizi bozmasın kardeşce
mutluluklar dilerim

Adsız dedi ki...

mrb;
bu tür çalışmalarınızdan dolayı sizlere tşk ediyorum elinize saglık sayenizde bilgilendik tşk ederim.