3 Şubat 2009

AMAÇ ÜLKEYE HİZMET...


M.Kemalpasa MYO dan sayın Doç.Dr. İbrahim ÇAKMAK hocam bir süre önce çalışmalar ve araştırmalarda bulunmak için Amerika'ya gitmişti. Oklahama eyaleti
Oklahoma Eyalet Üniversitesi (Stillwater kasabasında) Karşılaştırmalı Davranış Biyolojisi laboratuarında çalışmalarına devam ediyor. Çalışma konularının başında arı davranışı ve varroa mücadelesi geliyor. Önümüzdeki günlerde çok daha güzel haberler gelecek.
Çalışmalar geniş bir şekilde Uludağ Arıcılık Dergisi Şubat sayısında çıkacak, bu sayıyı sakın kaçırmayın...
Aşağıdaki fotoğrafta, solda varroa için kullanılan organik ilaçlar ve sağda İtalyan ırkı ana arı görülüyor. Bu bilgileri yazmama izin verdiği ve fotoğrafları yolladığı için Sayın Doç.Dr. İbrahim ÇAKMAK hocama teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Eminim ki ülkemiz arıcılığı için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada çok güzel çalışmaları devam edecek.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

valla çok güzel işler başarıyorlar bizim şimdiki hocalar,onları çok takdir ediyorum.
İtalyan karniol arılarının görünümleri bile ne kadar güzel değilmi.Acaba bizim bu bölgede yaşamazlarmı çok merak ediyorum.
Bir denesek diyorum?
yalçın meriç

ÜNAL MARKET dedi ki...

selahattin bey ülkeye hizmet eden herkeze minettarız.Yanlız kafama takıldı,benim uygulamamın doğru olmadığını yorumlara yazmıştınız resimde gördüğüm ve anladığım kadarıyla pek farklı bir uygulama olmayacak.Konuyu biraz daha açarsanız sevinirim.

Ballı Baba dedi ki...

Osman ÜNAL kardeşim, senin blogdaki yorumu perizin uygulamasında doz ayarlamasının zor olacağını yazdım doğru, bu fotoğrafta kullanılan organik bir ilaç ve kullanıldığı yerde araştırma merkezi. Ben bu ilacın ne olduğunu Doç.Dr.İbrahim ÇAKMAK hocama sordum ULUDAĞ ARICILIK DERGİSİ şubat sayısında bu konuyu yazacağını söyledi. Bir dahaki görüştüğümde ayrıntılarını tekrar soracağım.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

İnsanlar dogdukları ülkelere vatanım dediği yurduna edindiği bilgileri paylaşımını bir türlü yaymak zorunda bu bence hem borc hemde icindeki insanlığının deger ölcüsüdür.
ORMANDA MEYVE VEREN AGAÇ KESİM DÖNEMİNDE KESİLMEZ BİZZAT SAYGI DUYULUR KORUNUR
KOLAYGELSİN