9 Şubat 2009

ARILARDA BU HAFTA...

Bu hafta sonu 7 şubat 2009 cumartesi günü havanın çok güzel olmasını fırsat bilerek bir kaç kovanımı kontrol ettim. Fındık ve ballı baba çiçeklerinden polen gelişi devam ediyor.


Daha öncede yazdığım gibi APİMAYE firmasından aldığım kovanlara arı koymuştum. Gelişmeler konusunda gördüklerimi yazacağımı belirtmiştim, bu hafta ilk gördüşüm şey kovan içinde rutubetin olmayışı, bu da gösteriyorki rutubetin olmayışından kovan içindeki arılar daha hareketli ve gelişme daha hızlı. Kovan içindeki rutubetin üzerinde örtü tahtası gibi kullanılanşurupluğun bir kenarında toplandığını gördüm.
Fotoğrafta da görüldüğü gibi bal kemerleri oldukca güzel, sonbahar bakımında iyi bir şuruplama yapılırsa arıların açlıktan ölme riski olmayacağı gibi havaların dengesiz olduğu bu günlerde de gereksiz yere besleme yaparak arıların sindirim sistemini bozmamış oluruz.

Yavru sahasının hemen kenarına konulmuş fındık ve ballı baba polenleri. Sağdaki çiçeğin adını bilmiyorum ama arı konduğu zaman sapı çok ince olduğu için hemen aşağı doğru eğiliyor bu nedenle üzerinde arı varken fotoğrafını şimdilik çekemedim...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Selahattin abi süper;sezonu açmış görünüyorsun bunu görmekte heyecan verici oldu,kolay gelsin.

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Hocam,sende sezon başlamış hayırlı olsun.ballı baba çiçeklerin açtıgına göre nektar akışında geliyordur,arılarının bal durumlarıda çok iyi gözüküyor.
saglıcakla kal.

Adsız dedi ki...

Kizlciklerin açtığını göremedin galibaaaaaa!Onlardanda çok polen geliyordu.
Pençesli arıcı yalçın.

ÇELİK ARICILIK(Arıcılık Teknikeri) dedi ki...

hocam, apimaye firmasının üretmiş olduğu kovanda nem olmaması çok güzel. zaten arılarımızda nemden yada açlıktan ölür...
sonbaharda yapılan beslemenin çok önemli olduğunu şu aylarda daha iyi anlıyoruz. şu anda yapılan beslmenin arı özellikle kek ile yapılan beslemenin yaradan çok zarar vereceğinden dolayı tabiri caiz se kaş yapma yerine göz çıkarmaya benzeyeceğinden dolayı önemle sonbahar beslemelerine dikkat etmeliyiz diyorum hocam.
birde bu günlerde havaların güneşli gitiiği zaman özellikle fındık ve ballı babalardan çok güzel polen gelişi var.siz de biliyorsunuz ki bizim ZONGULDAK ilinde kolonimizde kışın da olsa yavrusuz (kapalı ve açık) bir dönemin olduğunu düşünmüyorum. hoşçakalın... saygılarımla

Unknown dedi ki...

Selahattin abi her şey çok güzel gözüküyor resimlerde süperrr.

BAHTİYAR KOR dedi ki...

Hocam herzamanki gibi süpersin keşke diyorum çamoluklu olsaydın allah emeklerinin karşılığını bolca versin iyiki varsınız invert şurup vermeden bu arılar nasıl bukadar canlı yoksa yanlışmı biliyoruz benim arılar onun için cansız demekki anladım.

Mehmet Akpınar dedi ki...

Hocam,''Apimaye'' firmasının ürettiği kovan hakkında bir yorum yapar mısınız?
Fiyatı daha aşağılarda olsa...
Mehmet Akpınar
Adana
http://aricimehmethoca.blogspot.com/
m.akp@hotmail.com