20 Şubat 2009

NE DESEM Kİ...

Geçtiğimiz günlerde msn adresime birisi yazdı bende ekledim. Biraz muhabbetin ardından, bende bir kitap var, bunu size yollamak istiyorum dedi. Hadi hayırlısı bakalım.... 15- 20 yıl önce bir abimizden sayın Kemalettin ŞENOCAK tarafından yazılmış 1956 baskılı MODERN ARICILIK kitabını almıştım.
(solda iki kitap bir yerde, sağda Dr. Fuat Ali ÖRSAN tarafından yazılmış 1947 basım kitap)
Şimdi ise 1938 yılında ilk basılan, bana gelen 4. baskısı 1947 yılında olan sayın Dr. Fuat Ali ÖRSAN tarafından yazılmış PRATİK ARICILIK kitabı.

Hey gidi günler heyyy.... Bizim bu güne gelmemiz için mücadele veren herkesin ruhu şad'olsun. O yıllarda kullanılan fenni kovan ölçülerinden, petek yapımından, bal hasadından, yağmacılıktan, arı bitinden ve bir çok konudan bahseden bu kitabı bir solukta okudum. İçerisinde ne kadar güzel bilgiler var, bu bilgiler ışığında arıcılığımız gelişerek bu günlere gelmiş, inşallah bundan sonrada dünya devi olmaya devam edeceğiz. O yıllarda bile ana arı yetiştiriciliği yapılmış ve satılmış.
Bu kitabı bu kadar temiz saklayıpta bana yollayan sayın Sadullah ŞAHİN kardeşime ne desem ki... Teşekkür etsem az gelir. Her ne niyetle yolladınsa Allah sana binlerce katını versin. Emin ol evimdeki en değerli eşyam olarak muhafaza edilecektir. İnşallah bir gün olur tanışırız.

2 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

başkan çok değerlibir eser geçmiş eline korunması gereken kitaplar geçmişe ayna tutuyorlar önemli sayfalarını bizimle paylaş zevekle okunuyo çünkü kimler okumuş okuyanların çoğuda gitmiş öbür dünyaya ALLAH rahmet eylesin

Adsız dedi ki...

SAYIN HOCAM ARICILIĞI SEVEN BİRİ OLARAK SÜREKLİ BLOGUNUZU TAKİP EDİYORUM ÇOKTA FAYDALANIYORUM. HOCAM VİDEOLARIN İÇİNDE DESTEK KOLONİ YÖNTEMİNİ ÇOK BEĞENDİM. FAKAT KAT KULLANIMINA GELİNCE BİTİYOR. KAT KULLANIMININ VİDEOSU VARSA YAYINLAYABİLİRMİSİNİZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR