14 Şubat 2010

ARICILIK GELİŞİYOR...

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Tarım bakanlığının (TÜGEM) Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, (TEDGEM)Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, (KORGEM) Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, (OGM ) Çevre ve Orman Bakanlığı ve Ziraat bankası yetkililerinin katıldığı eğitim toplantısı düzenledi. Birlik başkanlarının katıldığı bu toplantıda arıcılığın sorunları ve çözümleri yetkili makamlar tarafından 2 gün süreyle masaya yatırılmış oldu.
Toplantıda Ziraat bankasının arıcılara verdiği düşük faizli kredilerden bahseden banka yetkilisi 7 yıl düşük faizli araç kredisi verileceğini söyledi. Arıcılara verilen BAŞAK KART ile hemen hemen tüm akaryakıt istasyonlarından 6 ay süreli faizsiz yakıt, anlaşmalı yerlerden 5 ay süreli malzeme alınabileceğini söyledi. Orman genel müdürlüğü arıcılık için çok ciddi çalışmalar başlattığının haberlerini bende sizlerle paylaşıyorum. Bu haberlerden en önemlisi artık arıcılarımız konakladıkları orman alanlarında hiçbir ücret ödemeyecekler ve isterlerse 12 ay konaklayabilecekler. Ormanlık alanlarda yapılan çalışmalarda mutlaka yöreye uygun nektar ve polen veren bitkilerin dikimi yapılacak. Püren ve geven gibi çalı formundaki bitkiler kesinlikle korunacak. Arıcılar için yapılan çalışmalara örnek teşkil eden BAL ORMANI kurulmaya başlandı bile. Afyonkarahisar Ağzıkara Göleti çevresi bunun ilk örneği. Orman Genel Müdürlüğü bu konuda ayrı bir web sayfası bile açmış durumda. ORMANLAR ve ARICILIK - BAL ÜRETİM ORMANLARI http://balormani.ogm.gov.tr/ Daha önceleride söylediğim gibi arıcılık artık sektör olarak devletimizin her kademesinde kabul görüyor, işler belki biraz yavaş ilerliyor ama en azından bir şeylerin yapılıyor olmasıda mutluluk vericidir. Tüm arıcılarımız ve birlikler el ele vererek bu çalışmaları isteklerimiz doğrultusunda hızlandırmalıyız. Bakanlığımızın kovan başına desteklemeleri artarak devam edecek. Arı Kayıt Sistemi (AKS) hızlı bir şekilde çalışarak amacına ulaşmıştır. Gezginci arıcılık yönetmeliğine göre kesinlikle plakasız kovanların gezdirilmesine ve konaklamasına izin verilmeyecek. Şimdiye kadar verilen sağlık raporu 3 gün süreyle geçerli idi bu süre 21 güne çıkartıldı.

Eğitim seminerinin kapanış konuşmasında Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Yük. zir.müh. sayın Bahri YILMAZ konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. Antalya Göynük te bulunan MİRADA DEL MAR Otel’inde 21–25 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenecek “Türkiye-İsrail Arıcılık konferansı” Konulu toplantı için son hazırlıklar yapılıyor ve katılmak isteyenlerin Merkez Birliğin http://www.tab.org.tr sitesinden program ve konaklama ile ilgili bilgileri alabilirler.

9 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

sayın başkanım verdiğiniz habere göre gelişmeler güzel
aslında tarım bakanını arıcıdan olması lazım türkiyenin her tarafı ballı bitkilerle dolardı
paylaşımınız için sağ olun güzel haberdi

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Başkanım demekki olumlu düşününce herşey oluyormuş ,bununda başlıca yolu çoklu sistemde birlik içinde güçlükleri yenmek ,tek elin nesi var iki elin sesi var boşuna denmemiş,diğer taraftan bozulan dengelerin ileride ne gibi istenmeyen sonuçlar açacağı belirsiz,bu bakımdan tüm sorunlar dünyadaki örneklerine bakarak masaya yatırılmalı vede öyle oluyor,bu gelişmelerin artarak devam etmesini canı gönülden istiyor,emeği geçen ,düşünen ve hayata geçiren tüm kişilere saygılarımı sunuyorum.

İNALLAR 07 dedi ki...

İnşallah Bahsettiğiniz gibi olur.Akdenizin dağı taşı çam...Üstelik basrada olmuyor.En yakın basra kaynağı bana 200 km ile fethiye.Bölgelere uygun akasya,ıhlamur delice kestane ormanlık alanlara dikilmeli...

ÇAYLI dedi ki...

başkanım bugüzel kararların hayata gececeği günlere diyerek tüm emegi gecenlere teşekkürlerimle birlikte saglıklı günler dilerim
orman alanlarından ücret icin
gercekten engüzel müjde diyebilirim
orman dairesimi olmayacak.
muhtar gene alacakmı acıklıkgetirirsen sevinirim abi selamlar

Unknown dedi ki...

SAYIN BAŞKANIM;
BURDAN BİZLERE MÜJDELER VERDİN,GERÇEKTEN ORMAN MÜDÜRLÜKLERİYLE HEP POLEMİK YAŞAYAN BİR ARICI OLARAK SON GELİŞMELERE SEVİNMEMEK ELDE DEĞİL,BU ÇALIŞMALARINIZDAN DOLAYI ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN,SAYGILAR.

Unknown dedi ki...

selahattin abi verdiğin sevindirici bilgiler için çok teşekkür ederim işlevi yavaş da olsa hayata geçirilmesi önemli idi inşallah geriside gelir

muratakın dedi ki...

Sayın Selahattin Güney:

Arıcılıkta Değişikliklerin olması için dibe vurması gerekiyordu.

Bal tüccarları bu söylediklerinizi duyup fiyatları daha da aşağıya düşürmeyeceklerini sanmam, çünkü onlar arıcıların gelirine çalışmadan ortaktır.

Bu arada toplantı salonunda tanıdık yüzlerde gördüm hasret giderdim.

Adsız dedi ki...

Evet toplantılarımızın sempatik siması olan Selehattin bey,yöre arıcılarnı bigilendirdiği gibi elektronik iletişimleri az kullanan arkadaşlarımızı da bilgilendiriyor teşekkürler Selahattin bey.Toplantı diğer toplantılardaki beklentilerden farklı ve umut verici idi.Bilhassa balormanı projesi harika idi.inşaallah gerçekleşir. Bir tek kovan başına verilen 6 Tl.lik prim hariç.
Evet toplantılarımızın sempatik siması olan Selehattin bey,yöre arıcılarnı bigilendirdiği gibi elektronik iletişimleri az kullanan arkadaşlarımızı da bilgilendiriyor teşekkürler Selahattin bey.Toplantı diğer toplantılardaki beklentilerden farklı ve umut verici idi.Bilhassa balormanı projesi harika idi.inşaallah gerçekleşir. Bir tek kovan başına verilen 6 Tl.lik prim hariç.Ahmet ERDEN KASTAMONU İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BAŞKANI

gülsen azgın dedi ki...

SAYIN BAŞKANIM.EŞİM İMAAM İSMAİL SİZİNLE TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞ.90 ARIİLE KIŞA GİRDİK. MALUM SEBEBLERDEN DOLAYI FAZLASINI SATMAM GEREKİYOR.BİRLİK ÜYESİ DEĞİLİM.ANKARA SİNCAN TEMELLİ.05337450221 BALIMI SATMAMDA SORUNLUYUM.AYRICA ARICI DOSTU GÖRMEK İSTİYEN BÖLGELERE TAYİNİMİZİ İSTEYEBİLİRİZ.İLGİNİZE.