24 Mart 2010

DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ...

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ilk defa düzenlenen ormancılık şöleni 21 Mart 2010 tarihinde Ankara-Altınpark'ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Ormancılık Şöleni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Orman Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu film gösterisi ve Halk Oyunlarının arkasından Genel Müdürümüz Sayın Osman KAHVECİ, Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU ve Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL’ün konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların arkasından Sunu ve Slogan Yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.
Düzenlenen etkinliğe 26 Bölge Müdürlüğü çağırıldı. Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz sayın Akif YILMAZ etkinliğe katılmak için benide davet etti. Katılan bölge müdürlükleri yörelerine ait değişik ürünleri sergilediler. Zonguldak Bölge Müdürlüğü olarak çok zengin ürünler sergilendi, bunların arasında kestane balı ve balı üreten arılarımızda vardı. Şölen alanında en çok ziyaretçinin uğradığı bölüm akvaryum kovanın olduğu Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü bölümü oldu. Çevre ve Orman Bakanımız sayın Prof. Dr Veysel EROĞLU bulunduğumuz bölümü ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında arılı kovanımızı incelerken yeni kurulmakta olan BAL ORMANLARI hakkında güzel bilgiler verdi. Bundan böyle arıcılardan orman alanlarında konaklama ücredi alınmayacağını ve konaklama sürelerinin bir yıl olacağını söylediler. Arıcılığa verdikleri önemden dolayı tüm arıcılarımız adına kendilerine teşekkürlerimizi söyledim.
Orman Genel Müdürü Sayın Osman KAHVECİ ve beraberindekiler arılı kovanı ilgiyle izlediler.

Sayın Doç. Dr. İrfan kandemir, Selahattin GÜNEY, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sayın Akif YILMAZ ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı sayın Bahri YILMAZ

Katılımcı bölge müdürlüklerinden bazıları...

4 yorum:

ARICISERKAN67 dedi ki...

selamunaleykum

Böylesi önemli bir organizasyonda bölgemizdeki arı ve arı ürünlerini tanıtmanız çok güzel olmuş.


Çalışmalarınızda başarılar dilerim

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Başkanım,bu güzel çalışmalar neticesinde arıcılara ve arılara güzel zeminler hazırlanacağı muhakkaktır.Sizlerinde bu güzelliklerin içinde yer almanız büyük mutluluk kaynağı Bölge Müdürü Sayın Akif Yılmaz bey koltuğa yapışan bir bürokrat değil hep neler yapabiliriz,yeni atılımlar neler olabilir onun peşinde,bu açıdanda ben kendilerini ve ekibini kutluyor kolaylıklar diliyor saygılar sunuyorum .Demekki insan isteyince olabiliyor ve değişik fikirler ışığında güzellikler ortaya çıkabiliyor,Adapazarı Orman bölge müdür muavini olan Sayın Ufuk Pekmertola önceki çalışmalardan bahsettim umarım bu etkinlikleri bizde bölgemizde güzel yansımalar olarak göreceğiz.Ayrıca sınıf arkadaşıymışlar,en içten dileklerimle çalışmalarınızda başarılar diliyor saygı ve hürmetler sunuyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Başkanım.

Kolay gelsin.Hiç boşluk yok tam gaz çalışmaya devam ediyorsun.O kadar yoğun bir katılım olduğuna göre başarılı bir organizasyon olmuş.Şu akvaryum kovan konusunda detaylı resim yayınlarsan sevinirim.

SLM ve Muhabbetle...

chaniabee dedi ki...

Sayın Doç. Dr İrfan Kandemir büyük bir bilim adamıdır! Ben Chania Girit Yunanistan'a 2 dünya tatlı özsu Bal sempozyumda tanıştım! 7 Nisan 2010