1 Temmuz 2010

BALLI BABA...

Bildiğiniz gibi 15 günde bir Kanal 67 TV de canlı olarak yayınlanan "BALLI BABA" adlı programda bu haftaki konuklarım T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM (Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü) Daire Başkanı sayın Dr. İbrahim ÖZCAN ve Hatay İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi sayın Mehmek EKİCİ idi. Programın başlangıcından sonuna kadar çok hararetli konuşmalarımız oldu. Arı yetiştiricileri olarak Devletimizin en yetkili birimine taleplerimizi ilettik, bunların başında Amerikan yavru çürüklüğü hastalığının ihbari mecburi olması yanında tazminatlı olmasını talep ettik. Arıcılığın en büyük düşmanı olan varroa ilaçlarının destekleme kapsamına alınmasını talep ettik. Ülkemiz arıcılarının en büyük sıkıntısı olan ithal balın yasaklanması, gezginci arıcılarımızın sıkıntılarının acilen giderilmesi, kullandığımız kovan sdantartlarının yeniden düzenlenmesi ve polen kapanlı kovanların desteklenmesi, bal üretiminin yanında ürün çeşitliliğinin desteklenmesi ve böylece arı sütü, polen, propolis, arı zehiri üretiminin arttırılarak arıcılarımızın gelir seviyesinin arttırılması... Daire başkanımız sayın Dr. İbrahim ÖZCAN yaptıkları çalışmaları, Arıcılık Kayıt Sistemini (AKS) ve arıcılığın kredilendirilmesi dahil bir çok konuyu açıklayarak gelecek yılların daha iyi olacağını belirtti. Hayvancılık desteklemelerinde koyun başı 10 TL verilirken Aktif koloni desteklemelerinde kovan başına 6 TL nin çok az olduğunu, oysa bunun avrupa ülkelerinde kovan başı ortalama 37 TL olduğunu belirttim. Bu sorumun üzerine Daire Başkanımız bundan sonraki yıllarda arıcılarımız için daha güzel haberleri duyacağımızı bellirtti. Değerli konuklarıma katılımlarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Arı dostlarına bol bereketli sezon diliyorum.

TÜGEM Daire Başkanımız sayın Dr. İbrahim ÖZCAN ve Tarım İl Müdür Yardımcısı sayın Veteriner hekimi Cemalettin ÇATAKLI ile birlikte arılık ziyareti yaptılar.

8 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer başkanım ,işte olduğumdan dolayı programı maalesef izleme imkanım olmadı.Mutlaka programın içeriği önemli ve gerekli bilgiler içeriyordur.Bloğunuzda bahsettiğiniz kadarıyla arıcılar için gelecekte önemli gelişmeleri beklemek hayal değil,gündeme getirdiğiniz için,ilgilenen bürokratlar başta olmak üzere katkı yapan herkese derin saygılarımı sunuyorum.Kolaylık ve başarı dileklerimle.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Başkanım.

Yayın saatinize işlerimi bir türlü denk getiremediğimden izleyemedim ama umarım tekrarı vardır.Önemli konulara temas etmişsiniz.

SLM ve Muhabbetle...

murat (erkan) dedi ki...

selahattin abi arıcılıkla ilgili sorunları bu şekil yayınlarla duyurdugunuz , sıkıntıları dile getirdiginiz ve değişime ön ayak oldugunuz için sizi kutluyorum saygılar.

Ballı Baba dedi ki...

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Programın tekrarı oluyor inşallah izleme fırsatınız olur.
Elimden geldiğince konuların uzmanlarını bularak sorunlarımızı tüm arıcılarımız adına iletmeye çalışıyorum. Her konuda katkı sağlayanlara teşekkürler. Arıcı dostlarımızın istekleri doğrultusunda devam etmeye çalışacağım...

BALIM dedi ki...

Sayın Selahattin Hocam,
Yıllardır Arıcılık alanında yaptığınız mücadeleler , arıcıların maddi olarak daha iyi seviyeye gelmesi için ilgili bakanlıklara yaptığınız teklifler ve başarılar tüm camiada takdirle karşılanmaktadır. Size çok şey borçluyuz, siz şimdi her zaman ki gibi alçak gönüllülüğünüzü elden bırakmayacaksınız ama sizi saygıyla ve takdirle selamlıyorum.
En bereketli sezonlar daima sizinle olsun...
Saygılarımla..

ÇAYLI dedi ki...

ben sadece emege saygı duyarım cok sözü beceremem abi kusura bakma allah tüm başkanlarımıza bu eşsiz duygunuzu nasip etsin inşallah

Adsız dedi ki...

Gerçi tv yayınlarını seyredemiyorum amma buradan takip ediyorum.çoğunlukla köyde oluyorum,arıların yanında.köyde digitürk var.Bir karakovanda ben yapacağım bakalım nasıl olacak.herkese çok selamlar olsun.

yakup can dedi ki...

hatay arıcılar birligi üyesıyım 2002 tarıhınden berı arıcılık yapıyorum. selahattın abi çalışma ve programlarını yakından takıp ediyorum emegine diline saglık .