20 Eylül 2010

EŞEK ARISI...

Arılarımıza zarar veren çok yaratık var, işte bunlardan birisi de eşek arıları. Eşek arısı etobur olduğu için iyi beslenmesi gerekiyor. Besin değeri yüksek olan arılarımıza saldırması tesadüf değildir. Bunlarla mücadelede bilinen bir çok yöntem var, bu gün arıcı arkadaşlarımızdan birini ziyarete gittiğimizde gördüklerimin videosunu çektim.
Bir başka yöntemde pet şişeyi yarısından kesip ters koyarak içine bira veya olgun armut konursa eşek arılarının girdiğidir. Kısaca yöntem çok herkes kendine göre kolay olanı, doğru olanı ve iyi olanı yapabilir.
EŞEK ARISI

4 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Başkanım.


Et,bira ve benzeri mamullere sarıcalar rağbet ediyor ama büyük eşek arıları maalesef etmiyor.Geçen yıl tuzak ve yapışkanı kullanmama rağmen sarıca da başarılı ama büyük eşek arısında başarısız oldum.Tek çare yerini tesbit edip koloniyi imha etmek.

Bu yıl ise hiçbirine gerek kalmadı ,çünkü arılarımızın gelişimini etkileyen hava ,onlarında gelişimini etkilemiş olmalı ki,ortalıklar da pek görünmüyorlar.

SLM ve Muhabbetle...

Ballı Baba dedi ki...

AS.
Yusuf kardeşim merhaba, videoda görülenler büyük eşek arısı ve bir saat içinde yüzlercesi yakalandı. etler kokuşmuş olmalı ve güneşden kurumamalı.
Bu arada uzun zaman oldu görünmüyorsun. İnşallah her şey yolundadır, Allah'a emanet olun...

Arıcı 07 dedi ki...

bUNLARA GEREK YOK...EŞEK ARISI EN KOLAY YOK EDİLEN CANLI...KASAPDAN ETİ SIYRILMIŞ KEMİKLERDEN ALIN.EVDE İYİCE PARÇALAYIN...KOKUSU AZ VEYA OLMAYAN METROPOL GİBİ TOZ İLACI KEMİKLE ETE BOLCA ATIN...BU KEMİKLİ ETLERİ TEMİZ KAĞIT ÜZERİNE KOYARAK KOVANLARIN ÖNÜNE GELECEK ŞEKİLDE ARILIĞA BOLCA YAYIN.EŞEK ARILARI HAZIR ETİN KOKUSUNU ALINCA ARILARI BIRAKIP BUNA YÖNELİR.İLAÇLI ETİ KOPARIP YUVAYA GÖTÜRÜR.YUVADA BİTER.KENDİSİDE.BEN ANTALYADA BU SORUNU BÖYLE AŞTIM.

Ballı Baba dedi ki...

Hayati hocam merhaba, kovanların önüne veya alçak yerlere koyamıyoruz çünkü kediler ve köpekler de yapışıyor. Ancak yüksekte olabilir, birde zehirli yem düşünüyoruz deneyeceğim bakalım sonuç ne olur...