22 Ocak 2011

GEZ KONYA'YI GÖR DÜNYA'YI...

Geçtiğimiz günlerde Konyada çalışan kızımın yanına gittik. Konya maneviyat şehri... Gittiğinizde okadar çok gezecek yer var ki nerden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. İlk gittiğimiz gün Mevlana ziyareti yapalım istedik, havanın soğuk olması bizi engellemedi. Mevlana müzesi etrafında yeni düzenlemeler yapıldı, giriş kısmına turnikeler kondu. İçeride yeni bölümler açıldı ve çalışmalar devam ediyor. Konya'ya gitmişken sema gösterilerini görmeden dönmek olmaz diye düşünürseniz size güzel bir haber, her cumartesi günü Mevlana Kültür Merkezinde akşamları 2 saatlik gösteri düzenleniyor. İzlerken adeta kendinizden geçiyorsunuz, yolunuz düşerse izlemeden geri dönmeyin derim...
Konya aynı zamanda ülkemizin tahıl ambarı, bu nedenle arıcılık çok rahat yapılabiliyor. Konya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Ali Ulvi HAFIZOĞLU kardeşimi ziyaret etmeden olmazdı. Buluşmak için gittiğimde ikinci başkan Sayın Ahmet DEMİRTAŞ ve birkaç arıcı kardeşimizde oradaydı. İçilen çaylar ve koyu sohbet arasında vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık. Sonraki gün arılık ziyaretleri yapmak üzere randevulaştık.
Organik üretim yaptıkları için ürettikleri polenleri ve süzülmüş çerceveleri soğuk hava deposunda muhafaza ediyorlar. Arıların bulunduğu yer Meram bağları diye bilinen Konya'nın en eski yerleşim yeri olan Meram Dere mevkii.
--
GEZ KONYA'YI GÖR DÜNYA'YI; Başka söze gerek varmı...

6 yorum:

ÇAYLI dedi ki...

s.a
abi konyaya kadar geldin demek bi kardeşin yokmuş ben öyle anladım
allah saglıkve mutluluklarını daim kılsın saygılar

TUYSAL dedi ki...

Selam,
Memleketim Konya'yı görüp beğenmeniz güzel... Güzeldir Konya, güzel yanları sadece coğrafi durum, hava, su vb. değil. Dediğiniz gibi işin manevi ve maddi yönleri de güzeldir. Yazınızın başlığı olan sözü," Gez dünyayı, gör Konya'yı" diye biliyorduk biz.
Hoşça kalın.

Mustafa Yılmaz dedi ki...

güzel bir gezi ve arı sohpeti olmuş abi bu arada gez konyayı gör dünyayı deniliyor ordan dünya nasıl gozüküyor bilgi verirsen sevinirim.kal salıckla.

Ballı Baba dedi ki...

Çaylı kardeşim, özür dilerim inşallah yazın gelirim...

Sayın TUYSAL; Sayın Ahmet DEMİRTAŞ Dünyanın merkezi Konya, Konya'nın merkezi Meremdere dir dedi bende inandım :)

Sayın Mustafa Yılmaz; Konya'dan dünya nasıl görünüyoru anlatamayacağım ama yaşamak gerektiğini söylemeliyim...

ARICISERKAN67 dedi ki...

selamunaleykum....

Başkanım gittiğiniz yerleri öyle ir anlatıyorsunuz ki müsait zamanda sizden dinleyipte gidilecek yerlere birisi daha eklendi.:)))

Adsız dedi ki...

Merhaba güzel bir Konya gezisi olmuş
fakat yazının başlığını sizmi böyle yazmak istediniz aslında bu böyle değildir,doğrusu şöyle (Gez Dünya'yı Gör Konya'yı)olarak değiştirirseniz Konya'yı kısaca anlatan bu eski sözü doğru bir şekilde duyurmuş olursunuz.
Teşekkürler.