26 Haziran 2011

KESTANE BALI...

Bölgemizde kestane ağaçları çicek açmaya başladı, bazı yerlerde yarı olmasına rağmen biraz yüksek yerlerde daha açmaya başlamadı. Bu gün arılıkta sonbaharda ana arıların bir kısmını yenilemek ve birazda yedek ana arı bulundurmak için 10 tane arı böldüm. Aslında buna arı bölme denmez bunun adı devşirme oğul almak, uzun uzun yazmak yerine çektiğim 2 videoyu yayınlayacağım. Her yıl bu yöntemle çok rahat arı böler ve ana arı üretimi yaparım, inşallah izleyenler için faydalı olur.
-

6 yorum:

TUYSAL dedi ki...

Selam,
Paylaşımı izleyince arıcılıkta yaptığım ilk bölme oğulları hatırladım, ne kadar heyacan vericiydi. Şimdi izleyince ne kadar kolay olduğunu görüyoruz. Tanıma ve açıklamaya dayanan öğretme yöntemi yerine, uygulamayı gösterip anlatma yöntemi daha kolay öğrenme sağlıyor. Teşekkürler sayın Ballıbaba.

Murat ATMACA dedi ki...

Merhaba Ballıbaba
Güzel anlatımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

SAYIN BAŞKANIM
arı bolme çoğaltma metodlarından biriydi iyi bir videoydu inşallah faydası olur
bu arada bi konuyu daha öğrendik
tek saldırgan olmayan sakin arı ırkı karnıol değilmiş
demekki anadolu arısıda bozulmayınca sakınmiş
yanlış bilgi veriliyormuş arıcılarımza
bunuda düzeltmiş olduk böylece
başarılar

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Başkanım.

Teşekkür ediyorum.Eline sağlık,harika bir video çekimi olmuş.her iki yöntem de güzel.Ruşette ana arı yetiştirme fikrine de katılıyorum.Ticari ana arı üreticileri hariç tabii.

Görsel eğitim gibisi yoktur.Bu açıdan çok güzel bir eğitim klipi olmuş.

SLM ve Muhabbetle...

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Ballı Baba
Bu çekimi biziml paylaştığınız için çok tekkür ederim. 2 yıldır arı ile ilgileniyor. Fakat bu tip paylaşımlar acemileri çok çabuk, en az hata ile 10 yıllık arıcı bilgi ve becerisine ulaştırıyor.
Teşekkür ederim. İyiki varsınız...
(Eğer propolisin saflaştırılması ve değerlendirilmesi hakkında bilgi verirseni seviniriz. Teşekkür ederim.)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Benim gibi yeni arıcılar için çok güzel olmuş.Merak ettiğim bir şey var, ben maskesiz kovan açmaya cesaret edemiyorum, zaman zaman eldivensiz deneme yapıyorum ama bazen arı sokması oluyor.Maskesiz sizin gibi çalışıyorum ama yine bazen bu birkaç iğne yememle sonuçlanıyor.İlk kovanımı hiç maskesiz açamıyordum.Çünkü sinirli bir koloniydi, sonra karniyol ana alıp kovanı da ikiye böldüm.Hem ben biraz ustalaştım hem de sanırım karniyol daha sakin.Sizin arılar hangi ırk? İyi çalışmalar, Salih URAL