29 Nisan 2007

EĞİTİME DEVAM

Açmış olduğumuz arıcılık kursuna katılan ZKÜ. EĞ. FAKÜLTESİ öğrencilerinden 4. gurup uygulamalı eğitim için arılığa geldi.



Arılıkta öncelikle iş güvenliği açısından birkaç kişi maskesini giydi, kovanları açmaya başladık. Ana arı ve günlük yumurtaları gördükden sonra varroa mücadelesinde Formik asit kullandık.









Ana arı kovanlarını açınca herkese cesaret geldi, bir çok arkadaşın eline arıları koyduk ve herkes bunu çok sevdi. Polen üretiminde bir çok kovanın altındaki polen kapanlarına baktık, birazda polen yedik.



En iyisi burası, kendin pişir kendin ye.... Arkadaşlar!!! Arıcılık = hayatın ta kendisi her arıcı kendi işini görecek kadar bilgi ve beceriye sahip olmalı. Arıların hayatında bu böyledir. Bizlerde bu gün çok şey öğrenmiş olduk. Herkese afiyet olsun Gözleme + Ayran + Hoşaf







Eğitimin bir parçası olarak Ballı bitkileri tanımak için dağa doğru yürüyüş yaptık, çok ta iyi oldu. Gözlemeleri sindirmeye yaradı.
Zirveye çıktık harika bir manzara var arkadaki kestane ormanları muhteşem görünüyor.



Hatıra fotoğrafı çektirdik. Sağ Fotoğraftakiler: Abdurrahman KÖSE (Samsun), Tekin YALAVAÇ (Ağrı), Özge EYİCAN (Zonguldak), Nurdagül GÜNER (Aydın), Nesrin ÇALIŞKAN (Bolu), Ömer ERGİN (Zonguldak), Özgür AYKAL (Mardin), Sevim KILIÇ (İstanbul), Selahattin GÜNEY (Kurs öğretmeni)





Hiç yorum yok: