24 Nisan 2007

YENİ ARICI

YENİ ARICI:Arıcılık konusunda henüz yeterince bilgisi olmayan ya bir arıcılık kursuna katılmış veya herhangi bir şekilde arı sahibi olmuş kişilerdir. Sizleri bu kararınızdan dolayı kutluyoruz. Çünkü bu kararı vermekle gerekli olan ilk adımı atmış oldunuz bundan sonrası kolay. El ele gönül gönüle vererek bu işin akademik kariyerini yapan çok değerli bilim adamlarınında desteğini alarak başarıyı hep birlikte yakalayacağımıza eminim.
Arıcılığa başlamanın en iyi zamanı erken bahar dediğimiz dönemdir, yani bulunduğumuz yerde erik ağaçlarının çiçek açmaya başlaması o bölgede baharın gelmekte olduğunu haber verir. Arılar ilk uçuşlarını yapmış bundan sonraki günlerde ana arı daha hızlı yumurtlayarak kovandaki arı sayısı artacak demektir. Bu mevsim yeni başlayacak olan arkadaşlar için en iyi arı alma zamanıdır. Çevremizde arıcılık yapan bir tanıdığımızdan en fazla 2 - 3 arılı kovan alarak başlayabiliriz. Arıyı aldığımız kişiden ve çevredeki arıcılardan yardım alarak adım adım işi öğrenmek çok iyi olur, bu arada bulduğunuz kadar arıcılık yayınlarını takip etmek lazım. 1950 baskılı bir kaç kitap hariç piyasada şu anda epeyce yayın var, bir çok dergi ve diğer yayınlara ulaşmak mümkün, artık elektronik çağın nimetlerinden de faydalanarak internette sayıları bir hayli fazla olan web siteleri var, bunları hazırlayan amatöründen profesyoneline kadar herkese teşekkür ediyoruz, onların sayesinde hem bilgilerimizi tazeleme hemde yeni yeni bilgiler öğrenme şansımız oluyor. Benimde hocam olan sayın Nizamettin KAYRAL'ın çok değerli kitapları var hepsi bir birinden değerli bilgiler içermekte ve en güzel tarafı herkesin anlayacağı şekilde yazılmış olmalarıdır. Bütün bu eserleri ve diğerlerini temin etmenin en kolay yolu aynı işi başarıyla devam eden oğlu Güner KAYRAL'a ulaşmaktır. Buradan alınacak bilgileri tecrübelerle birleştirdikten sonra artık arıcılığı yapar hale gelirsiniz. Esas olan 2-3 arıyla arıcılığın bir sezonu dediğimiz bahardan ertesi bahara kadar arıları yaşatma becerisidir.
Çevrenizde açılacak olan herhanki bir arıcılık kursuna mutlaka katılın inanın çok faydasını göreceksiniz.Orada bir çok yeni bilgiler edinerek işi daha kısa zamanda öğrenmeniz mümkün olacaktır. İşi dahada ileriye taşımak artık bundan sonra sizin şahsi kararlarınıza bağlıdır.Dünyada 4.5 milyon arılı kovanla 2. sırada olmamız ve birinciliği elde etmemiz için hep birlikte bu işi yapmamız gerekir kanaatindeyim,Unutmayınki Dünyanın hiç bir ülkesinde bizim kadar zengin bitki örtüsü yoktur yine hiç bir ülkede bir yılda 4 - 5 ayrı yerden bal elde edemezsiniz bu nimetlerden hep birlikte faydalanmamız lazım. Bunun için herkes bir arıcıyı daha yetiştirmenin gayreti içinde olmalıdır. Bu şekilde Dünyanın en çok bal üreten ülkesi konumuna gelir hem milli ekonomimize hemde bir çok insanın ekonomisine katkı sağlamış oluruz.




Hiç yorum yok: