25 Haziran 2007

BİZİMKİLER - 2 ...

Arıcılık kursu vermek için gittiğim Gökçebey ilçesinde çok güzel şeyler gördüm. Bunlardan biri ÇANAKÇILAR Seramik fabrikasındaki hayvanat bahçesi, diğeri ise bir ömür boyu yapılan, sevgi dolu arıcılık.
Emekli bir çift, Mehmet ÇETİN 20,02,1935 doğumlu emekli öğretmen. Eşi Sevim ÇETİN 20,02,1938 doğumlu. Sakın bu tarihlere aldanmayın birisi 18 diğeri belki 20 yaşında ya var ya yok... Aman Allah'ım insan bu kadar mı hayat dolu olur? Sanki kursa gelmek isteyen iki aşık gençler. Son derece asil insanlar, nede olsa bir ömür... 43 yıldır arıcılık yapıyorlar 105 kovanları var. Onlar bizim her şeyimiz derken gözleri parlıyordu. Üç kızımız var, Ayşe, Ayla ve Serpil, ama hepsi uzakta biz burda hem üretiyoruz hemde çevremize faydalı oluyoruz diyorlar. Sevim hanım diyorki; bizim başladığımız zaman kovan bulamıyorduk eskiden büyük bisküvi kutuları vardı. Dallardan oğul arılarını alır onlara koyardım, eşim okula giderdi bende ağaçlardan arıları toplardım. Şimdi arıcılık çok kolay, istediğin yerde istediğin malzemeyi buluyorsun.
Fazla söze gerek varmı? fotoğrafların anlattığı yeterde artar. Allah size uzun ömürler versin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sayın hocam.
eşinizle beraber çekilmiş resimlerinizi ve bilgilerinizi görmekten onur duydum.sizleri yakından tanıyan biri olarak aslında fazla söze gerek olmadığını biliyorum.çünki mükemmelsiniz.hakkınızda yazılan yazıyıda okudum.gönül yaşınız 18 ve 20 yazılmış.çok doğru.ailenize uzun ömürler diliyorum.hep böyle sevgiyle kalın.sevdiklerinize iyi bakın.
saygılar.

ahmet
aprof
:9