6 Haziran 2007

İŞİMİZ BİLİMSEL OLMALI...

Türkiye arıcılık konusunda bir hayli yol katetmiş durumdadır. Her ne kadar birileri bunu gürmek istemesede, yıllardır işin içinde olan birisi olarak ender yetişen çok değerli bilim adamları ile tanışma fırsatım oldu. Yaptıkları başarılı çalışmaların sonuçlarını görüyoruz. Arıcılıkta yapılan bu çalışmalar ülkemizi 2. sıradan 1. sıraya taşıyacağına eminim.
Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. İbrahim ÇAKMAK ve eşi Zir.Müh. Selvinar Seven ÇAKMAK, ZKÜ'den Biyolog Ayça ÖZKAN Karakavuz köyünde arıcılık yapan Cengiz SARCAN'ın arılığında inceleme yaptılar. Buradaki çalışmalar bittikten sonra birkaç arılık daha ziyaret edilerek arıcılarla sohbet edildi.












Doç. İbrahim ÇAKMAK, ZKÜ.den Biyolog Ayça ÖZKAN ve ben havuzdan yeni çıkan alabalıkların sağlık denetimi yapıldıktan sonra tereyağında ne hal alacaklarını kontrol ediyoruz. Bu kadar çalışmadan sonra bu az bile. Değerli hocam önümüzdeki ay bekliyoruuuuuzzzz... Şu bizim arıları bir kontrol edelim, olmaz mı? Epey zaman oldu görüşemedik.

1 yorum:

HB dedi ki...

Benim Sn. hocama olan kırgınlığım nasıl bitecek bakalım....

Hoca bizim memlekette Mustafakemalpaşa'da ki meslek yüksek okulunda.. Çok uzun zaman önceleri kendisine bir mail atarak uygun bir zamanda tanışmak istediğimi ve arıcılık ile ilgili ideallerimden bahsetmiştim ...

O kadar yoğun olmalı ki dönüp sadece bir ilginize teşekkür ederim gönderisi bile atmadı...

Eeee gün gelipte yüce rabbim izin verirse uygulama arılığına ihtiyacı olursa ve yüce rabbimin işi yok denk gelirse bunu hatırlatacağım kendisine....