17 Ağustos 2007

ARI SOKMASI...

Dünya üzerindeki yaratıkların hemen hepsinin bir savunma amacı ve savunma silahı vardır. Bal arısı bir çok canlıda olmayan savunma silahına sahip olduğu gibi apayrı bir özelliğe sahiptir. Silahını ne amaçla kullanırsa kullansın hayatına mal olur. Çünki sokan arıların iğnesi vücudundan ayrılır ve bu iğneye bağlı olan bağırsaklarda kopar, bu nedenle sokan arılar ya hemen yada bir zaman sonra mutlaka ölürler.
Onun içindir ki bal arıları sokma eğiliminde bulunmazlar, ancak çok taciz edildiklerinde hayatına mal olacağını bile bile kendinden sonrakilerin haytını kurtarabilmek umuduyla kendi hayatlarına son verirler. Tabiri caizse intihar ederler. Sokan arının iğnesini ne kadar erken ve usulüne uygun çıkartırsak vucut o kadar az şişer. Bunun için videolar bölümündeki videoyu izleyin. Arı sokması... Hemen herkesin korktuğu ancak çok azının faydalarını bildiği bir olay. Bana göre özelliklede birilerinin bilmesinin istenmediği bir olay. Çünki faydalarını açıklayacak olursanız bir çok insan artık bilerek zaman zaman kendilerini arıya sokturacaklardır. Burada yabancı kaynaklardan tercüme edilen bir bölümü okuyacaksınız, ama çok çeşitli kaynaklarda daha farklı bilgilerde vardır ve hepside doğrudur. Kısada olsa bir bilgi vereceği umuduyla bu metni aynen yayınlıyorum.
ARI ZEHİRİ: Arı zehiri işçi arılarda zehir bezlerinde üretilip zehir torbasında depolanır. Petek gözlerinden yeni çıkan arıların zehir üretme yetenekleri çok az olup 12 günlük olduklarında en yüksek kapasiteye ulaşırlar ve 20 günlük olduklarında zehir üretme yeteneklerini kaybederler. Arı zehiri kimyasal olarak oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Farmakolojik açıdan önemli aktif maddeler içerir. Bunlardan en önemlisi kimyasal yapının yaklaşık %50'sini oluşturan polipeptit yapıdaki melittindir. Arı Zehirinin Bileşimi EnzimlerPhospholipase A2, Hyaluronidase, Acid Phosphomonoesterase, a glucosidase, hysophospholipaseProtein ve PeptitlerMelittin, Pamine, Mast Cell Degranulating Peptide ( MCD ), Secapin, Procamine, Adolapin, Protease inhibitor, Tertiapinc, Küçük moleküllü peptides Arı zehirinin farmokolojik etkileri, bağışıklık sistemini uyarması ve birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle son yıllarda üretimi ve tıpta kullanımı her geçen gün artmaktadır. Arı zehiri saf olarak iğne şeklinde, krem, tablet ve merhem şeklinde ilaç sanayiinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Farmokolojik olarak arı zehiri kan dolaşımını artırıcı, bakteri öldürücü, radyasyona karşı koruyucu, tansiyon düşürücü etkileri ve bağışıklık sistemini aktive edici etkilere sahiptir. Son yıllarda yapılan çalışmalarda arı zehiri multiple sclerosis (MS), AİDS, kanser ve tedavisi mümkün olmayan bir çok hastalıkta başarı ile kullanılmaktadır. Arı zehirinin bu özellikleri ve yaygın olarak kullanımı nedeni ile APİTERAPİ başta ABD ve birçok Avrupa ülkesinde alternatif tıp olarak kabul edilmiş ve Apiterapi hastaneleri kurulmaya başlanmıştır. Arı zehirinin etkili olduğu diğer bazı hastalık ve rahatsızlıklar; Arthritis, Epilepsy, Myositis, Iritis, Bursitis, Migren, Rhinosinusitis,bazı kanser türleri, damar tıkanıkları, kolestrol, Intercostal myalgia, Astım, Keratoconjunctivitis...

Hiç yorum yok: