7 Kasım 2007

NEREDEYİZ, KİMLER VAR...

Rize'de yapılan eğitim toplantısından sonra durum değerlendirmesi yapmak ve geceyi geçirmek üzere Odu iline akşam üzeri geldik. Konaklayacağımız Grand Hotel Tesk'deki odalarımıza yerleştikten sonra akşam yemeği için bir balık lokantasına gittik. Unutmadan eğer karadeniz bölgesine bu mevsimde yolunuz düşerse yol boyunda her yerde bulabileceğiniz ve birdaha unutamayacağınız lezzette hamsi yemeniz mümkün, sadece çeşitli pişirme yöntemleri çok bunu bilesiniz. Bizler ızgarada olanını terçih ettik. Izgara hamsinin sonunda limonlu helva yemeyi unutmayın haaaa...Karadeniz Ereğli'de bir ızgara hamsiden sonra sindirimi kolaylaştırıcı olarak yazdığım sır işte bu limonlu helva. Hazırlanması kolay, helvanın üzerine bolca limon sıkılıyor iyice karıştırılıp pelte haline gelince buzdolabında dinlendiriliyor. Kim yer bu kadar hamsiyi demeyin sakın, dedim ya ekip halindeyiz.

Kimler var...
Sağdan sola; Bayer Ürün müdürü Vet.hek. Ahmet UÇAL, Bayer Karadeniz satış temsilcisi Vet.hek. Ahmet ÖZTÜRK ,İst.Ün.Vet.Fak.Öğ.üy. Doç.Dr. Hayrettin AKKAYA, Arıcı Selahattin GÜNEY, Bayer Teknik Müdürü Vet.hek. Cem KESKİNDİL, Bayer Karadeniz Bölge Müdürü Vet.Sağ. tek. Cahit DABAK, Marmara ve Ege Bölge Müdürü Vet.hek Ünal KIRIMLI.
Çaylar içildi ohhhh. Doğru otele yarının işi çok. Kolay değil burası Ordu, arıcılık denince burda durmak lazım.

Hiç yorum yok: