7 Mart 2008

ARI YEMİ - (FEED BEE)

Dün akşam Karaelmas Ünüversitei Öğretim üyesi Doç.Dr. İrfan KANDEMİR hocam Kanada'da bir firmanın ürettiği (FEED-BEE) arı yemini getirdi ve hazırlanmasını öğretti. Bir gün bekletilerek arıya verimesi gerekiyormuş, şimdi hazırladığımız yem bekliyor, ancak biz havanın sisli olması nedeniyle kovanları açamadığımız için acale olarak 2 kovana azcık vererek ne olacağına baktık. Firma dünyada arıcılık sektöründe söz sahibi bir çok şirkete ürün satıyor. Hocamın yaptığı tercümelere göre arı gelişmesinde 2 kat artış sağlıyor bu ürün. Üretiçi firma BEE PROCESSING ENTERPRISEE LTD. KANADA http://www.feedbee.com/ Bu adreste bir çok fotoğraf ve yorumlar var.
Yemin kullanması 3 şekilde oluyor 1- toz olarak 2- sulu(şurup) şekilde 3- katı kek şeklinde biz her üç şeklinide deneyeceğiz alacağımız sonuçlarıda zaman içinde yazarak bilgileri paylaşaçağım. Yurt dışı çalışmalarında bizlerinde yeniliklerden haberdar olabilmemiz için sayın hocamın gösterdiği hassasiyete tüm ülke arıcıları adına teşekkür ediyorum. Bizim arıcılığımızı bir çok ülkede yaptığı çalışmalarda en iyi şekilde anlatarak ayrıca ülkemizin tanıtımınada çok büyük katkı sağladığını unutmamak lazım. Bilim adamlarımızın bu güzel çalışmaları hem biz arıcıların hemde ülke ekonomisine inanılmaz katkıları olduğunu biliyoruz ve devamının gelmesini diliyoruz. Alttaki fotoğrafta toz ve kek halinde verilen arı yemi (feed bee) Fotoğraf: soldan sağa Doç.Dr. İrfan kandemir, Selahattin GÜNEY, Adnan İLİK

3 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın başkanım herkes bu duyarlılıkta olsa eminim Türk arıcılığı çok üst seviyelerde olacaktır,bu araştırma ve ilginin tüm birimlerce benimsenmesi belki zaman alacaktır ama mutlaka olacaktır.Araştırmanın sonucunu merakla bekliyor,herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.En içten sevgi ve saygılarımı tüm operasyonda görev alanlara iletiyorum.

Ali Türk dedi ki...

Abi sofrayı görünce tamam dedim çig köfte partisi var,fakat iş başkaymış::)))

Dün yabancı bir arıcılık sitesinde arı bakımı sonrası ızgara vardı.Demekki oralardada gelenek halini alıyor::)))

UĞUR KIRAN dedi ki...

Sayın başkanım, söz konusu madde kekle surup arası mayi bir kıvamda bir yem türü anladığım kadarıyla;
Yemin içeriğinde ne var acaba?

Geleneksel arı besleme yöntemlerini yeniden gözden geçirmemizi sağlayabilecek türde piyasada tutunabilcek tarzda hazırlanması,kullanımı ve maliyeti konusunda kesinleşmiş bir şey varmı aacaba?
Gözlemlerinizi ve bazı somut sonuçları elde ettikten sonra piyasaya rüzgar gibi girebilicek bir besleme materlyali olabilecekmi?
Saygılar