14 Nisan 2008

AMERİKA'DAN MİSAFİRLERİMİZ...

Önceki yıl sonbaharda Ülkemize gelen Dawn ve eşi Jerry NİXON ile yaptığımız arılık ziyaretleri ve Zonguldak gezisinden çok memnun kalmışlardı. Bu yıl daha çok güzellikleri görmek için ilkbaharda gelmeye karar verdiler, ama bu sefer 4 kişi olarak geldiler. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırarak iyi bir arı safari düzenlemiş olacağız. Bu vesile ile Ülkemiz arıcılığını ve kültürümüzü tanıtma fırsatını biraz olsun yakalamış olacağız. Bu gezide her zaman olduğu gibi Doç. Dr. İrfan KANDEMİR eşi Biyolog Dr. Gaye KANDEMİR hocam tercümanlık ve rehberlik görevinde yardımcı oldular.
Dawn Amerikada arıcılık yapıyor ve güzellik balı adı altında bir markası var. Eşi Jerry ise arı tutma şirketi kurmuş, yani bizim buralarda eşek arısı evlerin çatısında, tarlanın kenarında, duvar deliklerinde veya her hanki bir yerde yuva yaparda bizler ya yakarız yada bir şekilde imha ederiz ya... İşte Bu Amerikada yasak bu iş için kurulan şirketler var saati 70 dolar ödersiniz şirket görevlisi gelir çatıdamı, tarladamı her nerdeyse onu usulüne göre alır uzak bir orman alanında bırakır. Tabiatın dengesi korunmuş olur. Eğer bu sahipsiz bir bal arısı ise o zaman şirket bu arıyı satabilir veya kendisi saklar. Dawn sohbetimiz esnasında janter kafesi aldığını ama kullanamadığını söyledi bende tam aksine çok iyi olduğunu söyleyince muhabbetin seyri değişti. Değerli kardeşim Adnan İLİK hemen bize janteri getirdi bizde nasıl kullandığımızı anlattım. Dawn buna çok sevindi dönüşte mutlaka kullanacağını söyledi.
Adnan Kardeşimizin evinin önündeki kamelyada kuş seslerini dinlerken yorgunluk çaylarımızı içtik. Arılığında bir kaç kovan kontrolü yaptık. Arıların bizi sokmamasını çok sevdiler ve arılarımızın sakin olduğunu söylediler.
Zaten bölgemizin ege tip arısı çok iyi huyludur. Birkaç kovana baktıkdan sonra birazda propolis muhabbetimiz oldu, kovanlardan epeyçe topladık. Bu kadar yol geldik epeyce kovan karıştırdık üç arılık gezdik artık yemek zamanı gelmiştir. Adnan kardeşimiz ve eşi sağolsunlar çok güzel bir masa hazırladılar, bizde hiç itiraz etmedik, Allah ne iştah vermiş bize be... Misafirlerimizden birisi vejeteryan olduğunu söyledi onun için ona ayrı yemek verildi. Bizim için farketmiyor ne varsak ziyan olmasın diye gayret ettik.
Tabiatın tüm güzel renklerinin bulunduğu, İnsanlarının yüz dostu değil GÖNÜL dostu olduğu, Karakavuz köyü sarıçiçek mahallesindeki kardeşim Adnan İLİK'e ait ALTIN BAL arı, bal, polen ve arısütü üretim çiftliği. Bu cennet misali güzel yerde tüm ailesi ile huzur ve sağlık dolu bir hayat sürmesini dilerim

Gezimizden kısa bir video görüntüsü, Ereğli'nin güzel köyü karakavuz'da Adnan İLİK ve eşi tarafından ağırlandık. Arılığında kovanları kontrol ettik, bize karşı gösterdikleri inanılmaz misafirperverliğe sonsuz teşekkürler.

6 yorum:

manos dedi ki...

MERHABA
NICE video balibaba
the sound was low i didnt understand what the people said.
Its your apiary?

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili başkanım öğrenmenin araştırmanın sınırı,zamanı yok ,bilgiyi tecrübeyi,paylaşmak ve araştırıp yeni birşeyler bulmak kadar mükemmel birşey olabilirmi?Arıcı misafirlerinize hoş geldiniz,İrfan hocama eşine ve size saygılar sunar,gözlemleriniz ve deneyimleriniz hakkında bilgi paylaşımlarınızı beklerim.Saygılarımla.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

sayın başkanım okyanus ötesi ilişkilerinizde sizi kutluyorum irfan hoca ve eşinede teşekkür ediyorum nice ufuklara diyorum bundan güzeli olmaz

Mehmet Yüksel dedi ki...

Selahattin abi paylaşımların çok güzel,başarılar diliyorum.
Sizlere ve Misafirlerine kovan dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

Selamlar saygılar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Sayın başkanım, bu yabancıların ülkemize gelmesi iyi hoşta, gelmelerindeki asıl gaye neydi acaba?
Sadece yeşillik görmek yada kuş sesi dinlemek için gelmiş olmamalı bu yabancı misafirler.
Arı ırkı olarak çok çeşitlilik arz eden ülkemizde, genleri bozulmayan bir arımız kalmıştı; bunlarıda kaybedersek yakında oğul vermeyen ve dışardan anaarı satınalmak zorunda kalacağımız bir gelecek beklemesin bizleri.Bunlar benim görüşlerim tabiki...

Adsız dedi ki...

ülkemizin üreten bir toplum hale gelmesi geleceğimiz açısından çok önemli
Sizin yaptığınız çalışmalar ülkemizin gelişmesine önemli katkılar sağladığına inanıyorum.
Dr. Hikmet Maraşlı