20 Nisan 2008

GELECEĞİN ARICILARI...

Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri ile başladığımız arıcılık kursunda bu güne kadar anlatılanların arılıkta uygulamasını yaptık. Bu uygulamada Kdz.Ereğli Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu müdürümüz Sayın Kenan ÖZKAN ve Kdz.Ereğli İlçe Tarım Müdürümüz Hakan ÇETİN de yaptığımız çalışmaları yerinde gördüler. Ayrıca Ulusal basın ajansları ve yerel televizyon muhabirleride çalışmaları takip ettiler.
Kovan açılmadan önce öğrencilere arılıkta nasıl hareket edileceğini anlattım, bu kısa sohbetin ardından arılığa girdik. Bir çok kişinin arıdan korkuyor olmasına rağmen bu arkadaşlarımız maske giymeye bile gerek görmeden kovanın başındaki çalışmalara katıldılar. Elbette buradan aldıkları pratik ve teorik bilgilerle arıcı olamayacaklar ama, en azından bu genç yaşlarında arıyı, arı ürünlerini ve arıların tabiattaki görevlerini çok iyi kavramış olarak bundan sonra atılacakları meslek hayatlarında gidecekleri yerlerde çok büyük faydaları olacaktır.

Kovan kontrolüne başladığımızda her arkadaşın heyecanı benide mutlu etti. Çünkü çerçeveler elden ele dolaşarak herkes kendince yorumunu yaptı, ana arı, günlük yumurta, balın konduğu gözler ile polen stoklarını gördüler ve arılardan korkulmaması gerektiğini gösterdiler. Kovan başındaki çalışmamız bittikten sonra polen kapanlı kovanlarda toplanan polenin nasıl alındığını kontrol ettik. Tabiki tadına bakmadan olmazdı... Taze polenin tadı ve kalitesi bir başka oluyor.



Öğlen yemeğimizi piknik havasında yedikten sonra bulunduğum yerdeki ormanlık alanda 2 saatlik güzel bir yürüyüş yaptık, bu yürüyüş esnasında da ormanlık alanda bulunan ballı bitkileri tanıdık. Arkadaşlarımızda şehirden uzak tabiatla başbaşa güzel ve yorucu bir gün geçirmiş oldular. Tabiki bu güzel anıda fotoğraflamadan olmazdı.
Geleceğimizin teminatı olan bu pırıl pırıl gençlerimize bundan sonraki hayatlarında da her şeyin gönüllerince olmasını dilerim.

9 yorum:

manos dedi ki...

merhaba balibaba
where is the beejacket???
the bees are so friendly????

Ballı Baba dedi ki...

Merhaba Manos; these are the student of the university here...and bees were very calm beacuse it is honey time...

Mehmet Yüksel dedi ki...

Ülkemizde böyle görüntüler görmek
bizleri çok memnun ediyor sayın başkanım.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Selamlar saygılar.

Adsız dedi ki...

Merhabalar bu organızasyonda emegı gecen herkese tesekkurlerimi sunuyorum.Cok yerınde ve cok amaclı bır calısma teorıde ogrendıklerımız soyut ve akılda kalıcı olmuyor,öğrendıklerımızı bu sekılde uygulama ıle desteklersek daha kalıcı ve daha somut sonuclar elde edebılecegımızı dusunuyorum.kdz ereğli egıtım fakultesı ogrencılerı cok sanslı ılerde aktıf olarak arıcılık yapmasalar bıle bu mubarek hayvanın hayat felsefesını ogrenmeye bıle deger butür calısmalara katılmak.Selahattin hocamıza cok cok tesekkur edıyorum bu ımkanları bızlere sundugu ıcın .

arıbeyi dedi ki...

Ballı Baba arıyı yeni tanıyıp arıcılığı yeni öğrenen bu gençlerimize maske taktırmadan kovan kontrolü yaptırıyorsun ya helal olsun sana.
Saygılarımla.

UĞUR KIRAN dedi ki...

yok yok benim bir kurs daha almam lazım,şu maskesiz kovan kontrolü nasıl yapılır bilmiyorum,maskesiz kovan kontrolü nasıl yapılır konusunun işlendiği yada belkide hiç verilmediği dersi kaçırmış olmalıyımki bugüne kadar bu kadar rahat hiç kovan açamadım ben.Memlekete gitmek nasip olurda sayın başkanımın yanına uğrama şansım olursa, heralde bu açığımı kapatacam ilk fırsatta...

emin benli dedi ki...

SAYIN BAŞKANIM.MASKESİZ BAKTIĞINIZ ARILIN ANALARINDAN NASIL EDİNEBİLİRİM.YOL GÖSTERMENİZ DİLEĞİYLE SAYGILAR SUNARIM.

Adsız dedi ki...

hocam herşey çok güzeldi.inşallah bir daha geliriz sizin oraya.arıların yanında gerçekten insan herşeyi unutuyomuş bunu gördüm.benim için çok iyi bir kurstu.sizden çok şey öğrendim.herşey için teşekür ederiz

Ali Varol dedi ki...

Selahaddin Bey,
Çalışmalarınız diğer insanlarımıza örnek olacak nitelikte ve övgüye değer. Başarılarınızın devamını dilerim.