15 Nisan 2008

OBESON UYGULAMASI...

Varroaya karşı Sanovel firması tarafından üretilen OBESON adlı ilacı (Timol) kullanmak için önceki gün yazdığım yazıda sorulan sorulara cevap olması bakımından bu gün Sanovel firması İstanbul - Anadolu bölge temsilçisi Veteriner Hekim Gökhan GÜRAKAN ile arılığımda daha önce OBESON kullandığım kovanılarımı kontrol ettik ve son uygulamayı yaptık.
Konu ile ilgili video görüntüleri uzun olduğu için videolarım bölümündan izleyebilirsiniz. Bir çok ilden kullanımla ilgili bana gelen sorulara cevap olacaktır. Ürünün içeriğinde Timol (kekik yağı) olduğu için
kokusundan dolayı uygulamanın akşam üzeri tarlacı arıların kovana döndüğü saatlerde olması arıları telaşlandırmıyor. Benim kovanlarımda yaptığım uygulamada kovan havalandırmasının iyi olduğu için arılarda herhangi bir telaşlanma olmadı. İlk uygulamadan sonra arılardaki varroa sayısı ise tespit edilemedi, çünki varroalar düşmüştü. Buna rağmen kapalı gözlerde varroa kalma ihtimaline karşıda ikinci uygulama yapıldı. Böylece tedavi süresi 4-6 haftaya kadar sağlanmış oldu. Konunun videosu için, Tıklayınız.

6 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

İLACIN ETKİSİ VE ETKİSİNE GÖRE FİYAT ORANI NE ACABA?
TÜRK ARICILARI ARASINDA TUTULURMU BU ÜRÜN?

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

geçen sene ben kullandım bu ilacı etkisi varroaya çok tesirli yalnız kokusu çok rahatsız ediyo arıyı bu sene kullandım yavruyu söküp attı 2 kovanda denedim hatta 1 tanesini 2 ye bölüp oyle vermiştim elimde 1 kutu var yavrulu dönem de vermeyi düşünmüyorum fiarı 1 pakette 10 adet var 50 ytl kutusu 5 ytl fiar bence çok

Unknown dedi ki...

Hey Maşallah hocam gerçekten hayranım temponuza.Allah sağlık ve sıhat versinki sizin bilgi ve deneyimlerinizden insanlar daha çok yararlansın.Saygılarımla kolay gelsin.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Sayın Hocam,
Ben obeson u hem sonbaharda hemde ilkbaharda kullandım.Arıda hiç rahatsızlık görmedim.
Varroa ya etkisini bilemiyorum çünkü benim arıda hiç varroa görmedim.
Arıcılığa ilk başladığımda 1 kovan kafkas melezi diye aldığım kovanımı da varroadan bir türlü kurtaramamıştım.Söndü gitti.
Herkese selam ve saygılar.

Adsız dedi ki...

bende kullandım 2 cerceveye yakın yavruları söküp attı.Çok etkili bir kokusu var.Varroaya etkisi nasıl onu tespit edemedim.hiç düşmedi belkide varroa yoktu

Adsız dedi ki...

MEHMET AYHAN dedi ki:
sonbaharda 2 adet kovan aldım.aldığım kişi arılarda varoa yok demişti ben ne olu ne olmaz diye obeson jel aldım ve her ikisinede uyguladım iyikide uygulamışım her iki kovanın önünde arıların dışarı attıkları varoa ölüleri vardı.herkese selamlar.