29 Mayıs 2008

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ...

Türkiye'de gecen hafta bir ilki başlatarak ilköğretim okullarında arıcılık eğitimine başlamıştık. Zamanımız el verdiğince diğer okullarda da bu uygulamaya devam edeceğiz, bu uygulama sadece ilimizle sınırlı değil, diğer illerdede uygulanacak. Bu günde Ormanlı lisesi öğrencilerine arıcılık ve arı ürünleri hakkında bilgiler verdik.
Öğrencilerin yanında öğretmenler, belde belediye başkanı, PTT müdüresi ve okul aile birliği yöneticileride katıldı.
Slaytlar eşliğinde yaptığım sunumda öğrenciler çok dikkatlice dinlediler ve sonunda bir çoğu teşekkür ederek bu konuda çok faydalı bilgiler edindiklerini söylediler ve arıcılığa nasıl başlayabileceklerini sordular. Bu sorular çok hoşuma gidiyor demekki hiçbir emek boşa gitmiyor, kararlı bir şekilde devam edersek Ülkemiz arıcılığına çooook şey kazandırabiliriz....


Eğitimin sonunda okul müdürümüz katılanlara teşekkür konuşması yaptı ve gelecek yıl bu eğitimin daha geniş kapsamlı olarak uygulamalı yapılmasını istedi. Bizde bu konuda her türlü desteği vereceğimize söz veriyoruz. Dünyada arı sayısı bakımından 2. sırada, üretimde ise gerilerde olmamızın önüne ancak eğitimle gecebileceğimiz inancımız vardır ve bu konuda her türlü çalışmayı bu güne kadar yapmaya çalıştığım gibi bundan sonra yapmayada ömrüm yettiğince hazırım.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Örnek eğitim veriyorsun Selehattin abi tebrikler,çalışmalarında başarılısın ayakta alkışlıyorum seni teşekkürler.

Selamlar saygılar.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Hocam,
Yaptığınız bu güzel çalışmalar bizleri de gururlandırıyor.O kadar güzel şeylere imza atıyorsunuz ki sanki artık sıradan günlük iş gibi geliyor.
"Önemli değil canım bizim Ballı Baba yine bir okula eğitim vermiş,falanca köyde arıcılığı anlatmış,falanca üniversitede öğrencilere arıcılık semineri vermiş,yabancı misafirlere Türkiye'de arıcılığı anlatmış ve onlardan bilgiler almış Mevlana Hazretleri gibi dağıtıyor"diyecek oluyoruz.
Allah ömrünü çok çok uzun etsinde tembellerin yerine yaptığın mesaileride doldurabilesin.
Ellerinden öperim.Selamlar.

Adsız dedi ki...

Bir Eğitimci olarak bize her türlü desteği veren Selahattin Güney Beyefendiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum
mustafa ÜNAL