24 Temmuz 2008

CANLI YAYINDAYIZ...

15 günde bir 67 KANAL Z televizyonunda hazırlayıp sunduğum "BALLI BABA" adlı arıcılık programında konuğum TÜRKİYE ARI YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ Başkanı sayın Bahri YILMAZ olacaktır. Ülkemiz arıcılığı, sorunları ve çözümlerinin konuşulacağı programı dün akşam yaptık. Koloni kayıt sistemi, desteklemeler, zirai mücadele ve gezginci arıcılık sorunları dahil çok şeyi konuştuk. Her 15 günde bir yapacağımız bu prgramın yayın saati 21.30, sorularınızı SMS veya yayında vereceğimiz telefonlarla iletebilirsiniz.
Programı izlemek için televizyonlarınızı ayarlayabileceğiniz gibi http://www.demirmedya.net/ sitesindende canlı olarak izleyebilirsiniz... Bundan sonraki programın tarihi: 7 Ağustos 2008 perşembe günü saat: 21.30 olacaktır...
Programı izleyemeyenler, http://www.kanalz.com.tr/programlar/ballibaba/ bu linki tıklayarak izleyebilirler.
Kanal 67/Z frekansı: Türksat 2A Frekans 12672 sembol rate 2222 polarizasyon yatay, fec;5/6
Kablolu yayında: UHF C-38 bandından yayında.

4 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

1954 yılında Ordu’nun Gürgentepe ilçesine bağlı Tepeköy köyünde doğdu. Gezginci arıcılığın yaygınlaşmasına öncülük eden Dursun YILMAZ’ın oğludur. İlkokulu Tepeköy’de, Ortaokul ve Liseyi ise Mersin’de bitirdi.

1971 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yüksek öğrenim hayatına başladı. Öğrenim dönemi süresince babası arıcı Dursun YILMAZ ile birlikte çalıştı. 1977 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Üniversite öğrenciliğinin son sınıfında iken Türkiye Kalkınma Vakfında işe başladı. Fakülteyi bitirdiğinde aynı yerde mühendis olarak çalışmaya devam etti.

Almanya ve Amerika’da arıcılık organizasyonu ve ana arı yetiştiriciliği konusunda uzmanlık eğitimi aldı. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok ülkede ana arı yetiştiriciliği, arı sütü ve polen üretimi, varroa zararlısı gibi çeşitli arıcılık konularında ulusal ve uluslar arası konferans, seminer, sempozyumlara ve kongrelere katılarak tebliğ sundu.

Türkiye Kalkınma Vakfında ana arı ve arıcılık konusunda yetişmiş ilk eleman olarak bugünkü teknik ekibin çekirdeğini oluşturdu. Türkiye Kalkınma Vakfı DSM arıcılık şubesinde 25 yıl görev yaptı.

Çeşitli dergilerde arıcılık konusunda çok sayıda araştırma makalesi yayınlandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı arıcılık danışma kurulunda görev aldı. Teknik Arıcılık Dergisi yayın kurulu üyesidir. Ülkemizdeki arıcı birliklerinin kuruluşunda ve sonrasında almış olduğu aktif görevi sürdürmektedir.

Halen arıcıları örgütlemeyi, onların eğitim ve her türlü girdilerini karşılamayı ve arı ürünlerini alarak değerlendirmeyi amaçlayan Türkiye Kalkınma Vakfının arıcılık çalışmalarını yürüten Destek A. Ş.’ de görev yapmaktadır.


o arıcılığın ÖNMELİ İSİMLERİNDEN
onu zaten tanıyoruz
herkese bAşarılar

HB dedi ki...

Başkan, başkana neler soracak bakalım?

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Sayın başkanım gercekten arıcılıga en büyük destegi eğitim ile veriyor bu yayın ilede bunu percinlemiş oluyorsunuz ben benim bölgemdeki arıcılarla sizi ilgi ve zevk ile izliyor bu çalışmadan dolayı bölgem adına sizi teprik ederim
kolaygelsin

İlhami Uyar dedi ki...

Başkanım Bahri Yımaz Başkanımıza görevinde başarılar dilerim.Konuşmalarından ilerisi için ümitlendim ümit ediyorum çıta yükselecektir.Tüm ideallerini gerçekleştirmesi dileklerimle güzel haberleri bekliyor sizede programınızdan dolayı en içten sevgi ve saygılarımı iletiyor kolaylıklar diliyorum.