4 Ekim 2008

VARROA İÇİN JEL FORMİK ASİT...

Gelişen teknolojiler biz arıcılar içinde elbette iyi oluyor. Arıcılık yapan bizler arılarımızın daha sağlıklı ve ürettiğimiz ürünlerinde kaliteli olması için elimizden geleni yaparız. Çünki ürettiğimiz ürünleri bizim gibi tüketiçilerde gönül rahatlığıyla tüketmesi çok önemlidir, bu nedenle arılardaki hastalık ve parazitlere karşı kullandığımız ilaçların kesinlikle insan sağlığına zarar vermemesi gerekir. Ülkemizde bu yönde yapılan güzel çalışmalardan bir taneside VARROA için üretilen jel formik asit piyasada satışa sunuldu, organik asitler gurubundan olan formik asit balda ve diğer arı ürünlerinde kalıntı bırakmıyor. Geçmiş yıllarda bezlere veya pamuğa emdirerek doz ayarlaması olmadan değişik yöntemlerle kullandığımız bu ürün bazen ellerimizi yaktı bazen arıların üzerine akarak arılarımıza zarar verdi.
BİOHAYAT firması tarafından üretilen FORBEEVAR (jel formik asit) renkli pet şişede olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Bayramın son günü Biohayat firması satış müdürü veteriner hekim Ömer PEKCAN yanıma gelerek arılıkta ilacın kullanımı ile ilgili bir video çekimi yaptık, blogda videolar bölümünden izler veya indirebilirsiniz. http://video.google.com/videoplay?docid=-7866555863258551285&hl=en
İlaç kullanımında dozu ayarlamak çok kolay şişenin uygulama kapağını takıp şişeyi iyice çalkalıyoruz ve arılı çerçeve başına 2 gram kadar ilacı çerçeve üst çıtasının üzerine nohut tanesi büyüklüğünde sıkıyoruz, jel formunda olan ilaç kontrollü salınım dediğimiz şekilde zaman içinde etkisini gösteriyor. Bu uygulama 7 gün ara ile 3 defa tekrarlandığında varroa mücadelesi yapılmış oluyor. İlacı başka bir amaçlada biz kullanabiliriz, firmanın bu konuda bilgisi yok bunun içinde telif hakkımızı alırız. Hepimizin bildiği gibi bazen kontrol dışıda olsa arılığımızda yağmacılık başlıyabiliyor bu gibi durumda forbeevar şişesine biraz su ilave ederek ilacı sulandırıp kovanın değişik yerlerine sürersek yağmacılığı önlemede çok başarılı oluyor. Bir başka uygulama ise arı birleştirmelerinde yine kovanın içinde varroa için uygulamada olduğu gibi ilacı kullandıktan sonra kovan içi kokuları aynı olduğundan hemen birleştirme işlemini yapabiliriz.
Geçen hafta bu konuda bir yazı yazmıştım, bir çok arkadaşım ürünü temin ederek kullandı ve bir çok arkadaşımızda ürünü bulamadığını söyledi. Kolaylıkla ulaşım olsun diye adresleri yeniden yazıyorum.
http://www.biohayat.net/ e-mail: nfo@biohayat.net bu siteyi ziyaret ederek ürün hakkında geniş bilgiye ulaşabilirsiniz. Ürün piyasada her yerde bulunamayabilir bu konuda isteyenler telefon veya MSN ile Ömer PEKCAN beye ulaşarak temin edebilirler, adres için: Satış Müdürü Veteriner HekimÖmer PEKCAN Cep Tel: 0533 383 16 53 MSN: canvetomer@hotmail.com
ARGE Müdürü Veteriner Hekim Harun KULOĞLU: 0532 4404077
Önümüzdeki günlerde yine BİOHAYAT firması tarafından ruhsatlandırma çalışmaları bitmek üzere olan çok güzel ürünlerinde piyasaya çıkacağı müjdesini vereyim, bunlardan bir tanesi ağkurdu için bir diğeri ise Nosema için her iki ürünün organik olması nedeniyle kullanımında hiç bir sıkıntı olmayacak. Bu çalışmalarda çok büyük emeği olan Biohayat firması üretim müdürü veteriner hekim Harun KULOĞLU hocama teşekkür ediyorum ve bir an önce bu ürünleri arıcılarımızın hizmetine sunmalarını diliyorum.

8 yorum:

BıoHAYAT ÖMER dedi ki...

BAŞKANIMA BU GÜZEL HALLERİN DEN DOLAYI ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.KENDİSİYLE TANIŞTIKTAN SONRA BİZDE KENDİLERİN ÇOK İSTİFADE ETTİK TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİMİSTİFADE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ ZATEN BU TELİF HAKKINDAN DOLAYI BİZ HEP KENDİSİNE MİNNETTAR KALACAĞIZ SAĞOLSUN VAR OLSUN.AYRICA BURDAN DEĞERLİ ARICI DOSTLARABELİRTEYİM BEN VE TELEFONUM GÜNDE 24 SAAT ÇALIŞIRIZ ONUN İÇİN SİZ DOSTLARIN BİR BİLGİ PAYLAŞIMI OLUR VEYA BİZİM İLE İLGİLİ OLABİLİR VEYA OLMAYA BİLİR SIKINTILARIMIZI SEVGİNÇLERİMİZİ PAYLAŞMAK İSTERİZ VE BUNDAN ÇOK BÜYÜK KEYF ALIRIZ.SİZ TÜM DOSTLARA SEVGİLER İLE.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Sayın Başkanım,formik asitin kovanlara böylesine kolayca uygulanabilirliğini sağlayacak şekilde formülasyonu yapılmış ürünü imal eden ve bizlere sunan firma çalışanlarına ve bu konuda bilgilenmemizi sağlayan siz üstatlarımıza teşekkürler.Daha evvel tedirginlikle kullandığımız formik asiti şimdi gönül rahatlığı içinde kovanlarımıza verebilmenin pratikliğini yaşıyoruz.Ancak ben burdan firma yetkililerine sesleniyorum.Söz konusu ilaç,İzmir gibi bir şehirde veteriner ilaçları satan dükkanların raflarında henüz tam olarak yerini almamış durumda.Bu konuya biraz daha önem verilmesi dileklerimle.
İyi çalışmalar.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

sayın hocam duyurduğunuz bu ilaç için sana tekrar teşekkür edrim ilacı sipariş verdim hemen geldi kullandın uygulamasıda çok kolay oldu ve tesirli oldu yayınladığınız videoda tereddütleri ortadan kaldırdı doz hakkında başarılar

Unknown dedi ki...

hocam size ve biz arıcılar için kolaylık lar sağlayacak buluşlar çabasında olan BİOHAYAT firmasına çok teşekkür ediyorum özellikle mum kurdu ilacının çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum ALLAH cc lühü yardımcıları olsun

Harun Kuloglu dedi ki...

ÖNCELİKLE SELAHATTİN GÜNEY BAŞKANIMA ARGEYE VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM. TÜRKİYE KOVAN SAYISI BAKIMINDA DÜNYADA BİRİNCİ SIRADA OLMASINA RAĞMEN ARICILIKTA KULLANILAN İLAÇ MİKTARI RUHSATLI VETERİNER İLAÇLARINA ORANLANDIĞINDA ARI İLACI ADEDİ BİNDE BİRE TEKABÜL ETMEKTEDİR. BİZİM BİOHAYAT OLARAK HEDEFİMİZ ARICILIĞIN İHTİYACI OLAN ÜRÜNLERİN ARAŞTIRMALARINI YAPIP SİZ ARICILARIN KULLANIMA SUNMAKTIR.

Unknown dedi ki...

Sayın başkanım bu çalışmanız dan dolayı size şahsım ve burdaki arıcı arkadaşlar adına çok teşekkür ederim.

Bloğundaki haberi okuduğumda inanın hayalimde hep düşündüğüm ve adını bir türlü koyamadığım ilaç budur dedim.ve hemen telefona sarılıp harun beyi bulmam sadece 5 saniye sürdü,harunbeyle samimi bir ortamda bilgilendirme konuşmamız oldu ve allah razı olsun çok sıcak karşıladı ve bana denemem için 4 adet nümüne göndereceğini söyledi,kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum,allah utandırmasın diyorum.ARICILIK CAMİASINA HAYIRLI OLSUN.

HB dedi ki...

ÖZEL KLİNİK UYARILAR:
"Sırlanmış bal, formik asidi absorbe ettiğinden yaz aylarında Forbeevar Jel kullanılması tavsiye edilmez."

GIDALARDA İLAÇ KALINTI UYARILARI:
İlaç Kalıntı Arınma Süresi (İ.K.A.S); Bal için “0” (sıfır) gündür.

Alt kısımdaki uyarıyı gören biz çılgın Türkler her zaman basarız ilacı...

Ancak formik asidi absorve eden bir ürün olduğuna göre yaz aylarında yapılmaması gerektiğinin üzerinde biraz durulmalı...

Ayrıca varroa bulaşıklık düzeyi ilaçlama sonrası nasıl bir değişiklik gösteriyor bunu da sanırım yine sanal arıcılar söyleyecekler.

Yani bireysel olarak tavsiyem "sadece Forbeevar bize yeter." söylemlerinden ziyade bu ilacı da entegre mücadelemizin içine katmalıyız...

Ballı Baba dedi ki...

HALİL KARDEŞİM,GÜZEL YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER. BÜTÜN İLAÇLARDA BAL ZAMANI KULLANMAYINIZ YAZISI VAR. BÜTÜN VARROA İLAÇLARINI ERKEN BAHAR VE GEÇ SONBAHARDA KULLANMAK LAZIM. BEN HER ZAMAN ŞUNU SÖYLEMİŞİMDİR VE SÖYLEMEYEDE DEVAM EDECEĞİM HİÇBİR İLAÇ EN İYİ İLAÇ DEĞİLDİR ÇÜNKİ VARROA ZAMAN İÇİNDE ALIŞIYOR O NEDENLEDİR Kİ DÖNÜŞÜMLÜ İLAÇ KULLANALIM, AMA BUNU YAPARKENDE SAĞLIĞIMIZI ÖN PLANDA TUTALIM. ARTIK TÜM DÜNYA ORGANİK İLAÇLARI KULLANMAYA BAŞLIYOR, HALA BİZDE KANSEROJEN OLDUĞU SÖYLENEN AMİTRAZ GURUBU RUHSATLI. ORGANİK OLAN JEL FORMİK ASİTİN KULLANIM KOLAYLIĞI ÇOK GÜZEL.