15 Kasım 2008

TAKIM RUHU...




Bu sabah saat 02,30 de İstanbuldan gelen BioHAYAYAT firması yetkilileri ile birlikte Ankaraya yola çıktık. Sabah 06,30 da Ankara üniversitesinde görev yapan sayın Doç.Dr. İrfan KANDEMİR hocam ile buluştuk, kahvaltıyı hep birlikte yaptıktan sonra Eskişehir yoluna çıktık. sayın hocam yıllardır Dünya'nın her tarafından arı toplar, biyolojik özelliklerini araştırır. Bu gezimizde daha önceden tanıştığımız arıcıları ziyaret ederek herkes kendi işini yapmaya çalıştı. Ama tam bir takım çalışması örneğini yaşayarak. Soldan sağa: Birol DOĞANTEMUR, BioHAYAT Firmasından Veteriner Hekim Ömer PEKCAN, Harun KULOĞLU, Ankara Üniversitesinden Doç.Dr.İrfan KANDEMİR, Selahattin GÜNEY, Halil BİLEN ve Yusuf GÜRBÜZ.

Eskişehir girişinde konuştuğumuz yerde buluştuk ve ilk olarak Yusuf GÜRBÜZ kendi arılığını gezdirdi, önce toplu bir fotoğraf çekelim dedik. Yusuf kardeşimiz aldı eline notlar başladı anlatmaya..... dur be kardeşim biz Tarım bakanlığı koruma konrol şubesinden gelmedik, bu ne yahu adama bak, ben evde çoçuklarım için bu kadar şeyi bilmiyorum nedir bu böyle (aslında böyle olmalı) bütün arıların seçeresi tutulmuş. Hocam bahsedilen her özel kovandan birkaç arı alıyor ve tüplere koyuyor ve burada işimiz bitti.



Hep beraber Halil BİLEN kardeşimizin arılığına gidiyoruz, yol boyunda bir kaç yerde durduk bize çok güzel manzaralar gösterdiler. Orada yine takım çalışması içinde kısa zamanda işler bitiyor ve dönüyoruz bu sefer Birol DOĞANTEMUR kardeşimizin arılığına, inanılmaz güzel manzaralar var yol boyunda, bunları görüntülemeden olmaz. Eski çağlardan kalma kaya evleri var ve bu kayanın güzel bir yerine arı kovanları konmuş.



İşlerimiz bitti İrfan hocam 20 kovandan numunelerini aldı saat 15.30 oldu Eskişehir merkeze doğru yola çıkıyoruz, gördüğümüz ilgi ve güzelliklerin karşısında kimsenin karnı açıkmadı ama arabaya binnerken yapılan yemek muhabbeti iştahımızı açtı. yemeğe gidene kadar günün değerlendirmesini yaptık. bu konuda söyleyecek tek söz TEBRİKLER... Bir ilde bu kadar güzel TAKIM RUHU içinde her şeyi düzenli yapan arıcılara çok çok ihtiyacımız var.

Şehir merkezinde arabaları park ettik şimdi yemek zamanı. Biz yerlerimizi almadan Eskişehir İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı değerli kardeşim Gürbüz TURHAN bizleri görmeye geldi. Eskişehir'de çok meşhur olan ÇİBÖREK (Tatar yemeği) yemeyi daha önceden planladık. Tarifini aldım ama her şey yerinde güzeldir. Bizleri güler yüzle karşılayan bu değerli arıcı kardeşlerimize selam ve saygılarımı yolluyorum.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Selahattin abi bu enerjine maşallah doğrusu ,en güzeli işte dolu dolu bir hayat allah ayağına,eline , koluna,diline sağlık versin.

Abi o böreklerin hepsini yemedin dimi ,yani bizim içinde filan yememişsindir dimi.

muratakın dedi ki...

Selahattin Bey:
O seçkin takımın içinde yenilen şiböreğe doyum olmaz.
herkese tek tek selamlar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Yakında ege bölgesinde de bir yerlere gelecekmişsin gibi bir his var içimde.Umarım yanılmam.

Adsız dedi ki...

"Bu gezi gerçekten çok güzel olmuş.Bende aranızda olmak isterdim,selamlar."
Yalçın MERİÇ
KDZ-EREĞLİ

cihat dedi ki...

selam hocam afiyet olsun bol başarılar dilerim