30 Kasım 2008

ULUSLARARASI ARICILIK KONGRESİ...

Muğla'da düzenlenen 1. ULUSLARARASI MUĞLA ARICILIK VE ÇAM BALI KONGRESİ 23-27 Kasım 2008 tarihleri arasında yapıldı.
Katılımın mevsimin gereği daha çok kalabalık olmasını beklerdim. Bir çok ilden Birlik başkanları katıldı hatta üyeleri ile gelenlerde vardı. Konuşmacılar değişik ülkelerde konularında uzman kişiler olunca elbetteki biz arıcılarında gerekli ilgiyi göstermesi gerekirdi.
Bir çok ülkede bu tür toplantılara katılımcılar para öderken bizler her nedense ayağımıza bedavaya gelen eğitimlere bile katılmayız, sonrada kafamıza göre yorumlar yaparız...


Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı sayın Bahri YILMAZ'a verilen APİMONDİA bayrağını yönetim kurulu üyelerini sahneye çağırarak birlikte aldılar. Gelecek yıl Fransa'da yapılacak olan APİMONDİA toplantısının 2010 yılında ülkemizde yapılması için çok ciddi çalışmalar yapılıyor ve mutlaka bu toplantı ülkemizde olmalıdır...


Program süresince elimden geldiği kadar konuşmaları kaydettim. Muğla İli Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı sayın Ziya ŞAHİN, yaptığı başarılı organizasyondan dolayı her türlü taktiri hakettiği kanaatindeyim. Muğla Valiliği ve Muğla Üniversitesi ile birlikte bu büyük organizasyona imza atmak çok kolay değildi. Muğlaya 2 gün önce gittiğim için katılımcılardan çoğunun görmediği çalışmaları yerinde görme şansım oldu. Muğla arıcılar birliğinde çalışan arkadaşları gercekten tebrik ediyorum, gecenin geç saatlerine kadar neler yapmadılar ki, Birlik başkanı Ziya beyin her işin daha iyi olması için oradan oraya nasıl koşturduğu görülmeliydi. Yoksa sadece o rahat koltuklara oturup konuşmaları anında tercüme olarak dinlemek elbette kendiliğinden olmadı. Tüm katılımcılara verilen yemekler, herkesin ulaşımını ve konaklamasını sağlamak için aylar öncesinden yaşanan sıkıntıları azda olsa bende biliyorum. Muğla, Fethiye, Dalaman ve Marmaris ilçelerinde konaklamalar yapıldı.

Fotoğrafta öğlen yemeğindeyiz soldan sağa: Selahattin GÜNEY, Oktay ERDEM, Nurhayat KULOĞLU, Harun KULOĞLU ve Erzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner BAYIR. Bu salonun nasıl yer olduğunu görmek lazımdı, sadece bizim masa değil orada olan :) Aynı anda üçbinden fazla kişi yemek yiyebiliyor bu salonda.
Muğla'ya indiğimiz gün önce Birlik başkanımızı ziyarete gittik, ama görmek ne mümkün organizasyonla ilgili eksik olmasın diye koşturuyor dediler, bizde orada otururken çalışan gençlere yardım edelim dedik. Arıcı veya arıcıların çocukları sandığım gençler meğersem Muğla Üniversitesinde okuyan öğrenciler imiş. Benim öğrencilere karşı her zaman sevgim ve saygım vardır, helede böyle başka illerde okuduğu halde aile ve kendi ekonomisine katkı sağlamaya çalışan gençler olunca ben birazda duygusallaşırım (fakirliği iyi bilirim). Konuşmalarımıza başlamadan tanışalım istedik, soldan sağa: Sema ÇAKIR (Kayseri. sosyoloji -2), Cihan ÇOLAK (Bitlis. Türk Dili Edebiyatı 3), Fatoş URAL (Hatay. sosyoloji -2) ve ... ben işte. Bir an şöyle düşünün, bu gençler eğitimleri dışında geçen zamanlarını nerelerde harçamazlardıki !!! İşte ben bunlara bu yüzden saygı duyarım ve tebrik ederim.
Ertesi günde salonda görevli olduklarını söylediler, bu arada Hatay Birlik başkanı Mehmet EKİCİ ve arkadaşları geldi eeee hemşeriniz kıza yardım edin bakalım dedik ve kısa zamanda kimlikler hazırlandı (katılan herkese kimlik verildi). Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaptığı bu organizasyonda her ayrıntıyı düşünmüş. Kongre salonunda firmalar tarafından standlar açılacak bu standlardan biriside kendilerine ait, kongre salonunda giriş kaydını yapan ve yaka kartını alan herkese güzel bir çanta hazırlatılmış ve içinede Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU hocamızın yazdığı MODERN ARICILIK TEKNİKLERİ adlı kitabını, kongrenin programını ve BioHAYAT firmasının ilaçlarının blognotunu koydular. İşin içine aksilikler girecek ya gece saat 21,30 da gelen 3000 kitap nasıl bu çantalara girer... İşte takım çalışması diye buna derler, Birlikte çalışan arkadaşlar, öğrenciler ve BioHAYAT firması ürün sorumlusu Veteriner Hekimi Nurhayat KULOĞLU gece saat 01,00 e kadar hep birlikte bu
işide bitirdik.

Kongre açılış günü her şey yerli yerinde olmuştu bile.... Giriş kapısında asılan afiş , sol başta: Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği sekreteri Şerife DAĞDELEN Artvin İli arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı A.Necmi YAZICI ve Selahattin GÜNEY. Bu kapıdan içeriye girince bütün güzellikler başlıyor, Katılan firmaların standları ve arıcılıkla ilgili fotoğraf sergisi birde eski kovanlarımızdan örnekler...
-
-
-

TÜGEM Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Muhittin İYİMAYA, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı sayın Bahri YILMAZ ve Türkiye'de arıcılık sektöründe malzeme temininde 3. kuşaklara görevi veren sayın Mehmet CİVAN sohbet esnasında... Sağ fotoğrafta ise Konya Şeker standı soldan sağa: Zir.Müh. Ali SARIOĞLU (Cumra şeker), TÜGEM Daire Başkanı sayın Muhittin İYİMAYA, Muğla üniversitesi rektörü sayın Prof. Dr. Şener OKTİK, gezen Muğla valimiz sayın Ahmet ALTIPARMAK ve Konya ETM tarım yetkilisi.
......................KİMLER NELER KONUŞTU; KAMERAMA TAKILANLAR...
-
Muğla Valisi Sayın Ahmet ALTIPARMAK------------------------ TAB Başkanı Sayın Bahri YILMAZ (Açılış)
-
TAB Başkanı Sayın Bahri YILMAZ (SUNUM) --------------------------------------------
-
ZİR. MÜH. ODASI BAŞ. Sayın Dr. Gökhan GÜNAYDIN----------- Ziya ŞAHİN Muğla İli Arı Yet. Bir.Bşk.
-
CİVAN ARICILIK - BURSA -------------------------------------------TEMEL PETEK - İSTANBUL
-
KONYA ŞEKER - ÇUMRA ŞEKER - ETM TARIM----------------------------KOVAN VE RESİM SERGİSİ

5 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli Başkanım,umarım oradaki anlatılardan,uygulamalardan ve öğrenmemiz gereken ayrıntılardan bizleri mahrum bırakmazsınız,mümkün olan zamanda teknik ayrıntılarıda bekliyor saygılar sunuyorum.

Adsız dedi ki...

Okudum ve türkiye arıcıları adına çok duygulandım.Meğer ülkemizde arıcılık bazı fedakarlar tarafından nekadar ileri götürülmüş,başta siz olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum.
Yalçın Meriç.

hiç dedi ki...

sayın başkanım, ben 27 kasım günü kongreye katılabildim. Sizin propolisli şekerlerden yemek bizede nasip oldu. teşekkürler çalışmalarınızda başarılar dilerim. kongre ile ilgili fotoğraflar :
http://picasaweb.google.com/drone2045/MuLaArCLKKongresi

Unknown dedi ki...

Selahattin abi çok güzel olmuş ,ben şahsen zamanında haberdar olabilseydim oraya mutlaka gelmek isterdim ama bize ancak 25 i akşamı haberimiz oldu vede bulunuduğumuz coğrafya ooraya çok uzak türkiye arıcılarına göre en uzakta nasip olursa bir dahakine katılmak isterim ,yinede sen orda olman bizlere yeter abi saygılarımla ,kolaylıklar dilerim.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Video görütüleine bayıldım doğrusu,teşekkürler başkanım.