28 Ocak 2009

BU GÜN GÖRDÜKLERİM...

Geçen haftadan beri havaların açmasıyla birlikte arılarımızda kış salkımı çözülmüş durumda. Çevrede açmaya başlayan ballıbabalar ve diğer çiçekler sayesinde çok az olsada nektar bile geliyor. Cumartesi günü aktardığım bir kovanda petek gözlerine yeni konmuş bal vardı. Son derece önemli olan sonbahar bakımında bal kemerlerini en güzel şekilde oluşturduğum için arılarda açlık sıkıntısı yok.


Bölgemizde azda olsa bulunan ballıbaba çiçekleri açmış kırmızı polen geliyor, sarı renkli polenler ise fındık püsküllerinden geliyor. Arılar fındıkların püskülünden polenleri alırken fındıklarıda dölleyerek aldığından fazlasını fındıkçı kardeşlerimize ödüyor... FAZLA SÖZE GEREK YOK FOTOĞRAFLAR BENDEN İYİ ANLATIYOR...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Selahattin abi süper ya , çok güzel fotolar yakalamışın teşekkürler.Bizim burdada fındık ağırlıklı polen akışı var . kolay gelsin.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Doğanın dengesi iyice bozuldumu acaba ? Hemen heryerde aynı haberler var.Uzman arıcılardan durumların iyimi kötümü olacağının yorumunu almak isteriz.Neler yapmamız gerektiğini sizlerden öğrensek hiç fena olmaz.

Hayyam dedi ki...

Selahattin bey en altta soldaki esmer güzelinin cinsi ne?senin arılar cimbom lu ya sen?