10 Ocak 2009

DÜNYANIN EN DEĞERLİ ŞEYİ, BİLGİ...

Bu gün Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin düzenlediği eğitim toplantısına katıldım. Konuşmacı kendine has konuşma tarzıyla dinlemekten sıkılmadığımız sayın Prof.Dr. Muhsin DOĞAROĞLU hocamızdı. Arıcılık konusunda uyguladığı ve bu günün avrupasınında kabul ettiği yöntemleri, koloni yönetimini, arıları beslemeyi, ana arı yetiştiriciliğini ve kışlatma konularını tekrar dinlemek bile insanın ufkunu açıyor. Gönül isterdiki tüm arıcılarımız orada olsada konuşulanları dinleselerdi, tam da bu aralarda bloglarda ahkam kesenlere çok güzel cevaplar vardı. Güzel bir söz vardır;"KONUŞMASINI BİLİYORSAN KONUŞ İRFAN ALSINLAR, KONUŞMASINI BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR"
Bir çok ilde yapılan bu eğitim çalışmalarına arıcılarımız katılarak gereken ilgiyi gösterirse doğru bilgiyi doğru yerden öğreneceklerdir. Aksi halde kulaktan dolma bilgilerle başarısız olmaları daima zarar verecektir. Sayın hocamın yazdığı kitabı son güncellenmiş haliyle bu toplantılarda temin imkanıda var. Çektiğim videoları yayınlayacağım ama tamamı olmayacaktır elbette. Eğer ilinizde veya size yakın yerlerde bu tür eğitimleri duyarsanız sakın kaçırmayın derim...
Arılarda besleme zamanı ve besleme şeklininde anlatıldığı bölümün videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayın.
http://video.google.com/videoplay?docid=-3175561978244764672

11 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Başkanım umarım oradaki güzelliklerden bizimde yararlanma imkanımız olur.Konuşmacılara ve emeği geçenlere teşekkür eder saygılar sunarım.

Şükrü KOCA dedi ki...

İyi günler Selahattin Bey,
Bir gerçek var ki Muhsin Hoca otorite. Bir gerçek var ki bilgi pahalı. Bir gerçek daha var ki ben Muhsin Hoca'dan bir şey öğrenmedim. Bir çok kişi de öğrenmedi. Konferanslar veriyor doğru ama kaç tane ilde verebilir kaç arıcıya ulaşabilir. Kitapları var isteyen ulaşabilir ama kaç arıcı kitaptan okuyarak bilgisini artıyor. Her bilgi kitap aracılığıyla yayılamıyor. Farklı kaynaklarla aktarılmalı. Bu kaynaklardan birisi de bloglar olmalı. Evet bloglarda bazıları var ki bir gram bilgi vermiyor. Reklam yapıyor,övünüyor, Takip ediyorum. Bu adam birşeyler biliyor diyorum takip ediyorum adam bilgi pahalı diye galiba yanlışlıkla bile bilgi kırıntısı vermiyor.
Şimdi size sorarım. Çok şey bilip de bu bilgisini para dışında aktarmayanlar mı kötü yoksa arıcıya bir gram bilgi vermeyenler mi kötü ya da bildiklerini yanlış olsa da doğrularla çevresindeki herkesle paylaşanlar mı kötü?
Saygı ve hürmetle

Ballı Baba dedi ki...

İlhami bey Muhsin hocam yarın 11.01.2009 İzmit'te olacak, salı günü Düzce'de olacak. Elbette yararlanman mümkün ama gidersen...

Şükrü hocam, Muhsin hocamı bir kaç kere dinledim, bana faydası oldu:) demekki onun bildiklerini bilmediğimdendir. Eğitimin ve bilgi paylaşımının nekadar değerli olduğunu biliyorum, ama eksik bilgiyide doğru diye paylaşmanın sonuçlarınında ne kadar kötü sonuçlar vereceğide çok çok önemlidir. Yazımın amacı kimim iyi kimin kötü olduğunu yazmak değildi, haddimede değil zaten. Allah herkese yaptığı işin hesabını sorar zaten. Blogumdaki sloganım "BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR"

Kenan GİŞAN dedi ki...

Selahattin abi
Prof.Dr. Muhsin DOĞAROĞLU'nun Arılarda besleme zamanı ve besleme şeklininde anlatıldığı bölümün videosunu izledim.Devamını merak ettim izleme şansım olursa sevinirim.
Selamlar.
Kenan GİŞAN

Unknown dedi ki...

SELEHATTİN ABİ BU GÜZEL ANLATIMI ARICILARIN HİZMETİNE SUNDUĞUN İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER,ARICI ARKADAŞLARIN YANI BU VİDEOYU İZLEYENLERİN BU UYGULAMALARI YAPMALARI HALİNDE ÇOK KARLI ÇIKACAKLARINI SÖYLEYEBİLİRİZ.

ÇOK DEĞERLİ BİLGİLERİNDEN DOLAYI'DA VE BU BİLGİLERİ SADE BİR DİLLE ANLATIMINDAN DOLAYI KENDİLERİNE ARICILAR ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ,İNŞALLAH RİZEYEDE GELİRSİNİZ HOCAM.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

BALLI BABA,
SAYIN MUHSİN DOĞAROĞLU'NUN ŞİMDİKİ SİTESİNDE BİLGİ YOK AMA ESKİ SİTESİNDE (DOĞA ARICILIK GEN)ARICILIKLA İLGİLİ NEREDEYSE HERŞEY VARDI.BEN İLK KEZ SN DOĞAROĞLU'NUN SİTESİNİ BULDUM ÇOK ŞEYLERİ ORDAN OKUDUM VE DAHA SONRADA SİZLERLE TANIŞTIM NE ÖĞRENDİMSE ŞU ANA KADAR SN DOĞAROĞLU VE SİZLERE BORÇLUYUM.
SANIRIM BAZI ARKADAŞLARIN GÖZÜNDEN KAÇMIŞ BU ESKİ SİTE; YA DA BİR ŞEKİLDE O ZAMAN(2006 DA VE 2007 DE)OKUMAMIŞ OLABİLİRLER.
AMA İNSANLARIN HAKKINI DA YERİ GELİNCE TESLİM ETMEKTE FAYDA VAR.
SN DOĞAROĞLU'NUN AÇIKLADIĞI TÜM KONULAR BENDE MEVCUTTUR,İSTEYEN ARKADAŞLARLA SEVE SEVE PAYLAŞIRIM.
SAYGI VE SELAMLAR.

Unknown dedi ki...

Sayın Selehattin GÜNEY,
Öncelikle bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Bizler ne kadar kitaplar dergiler okusak bile böyle sunumlar daha etkili olacaktır. Prof.Dr. Muhsin DOĞAROĞLU hocamızın bu konferanslarının devam etmesini dilerim.Muhsin hocamıza ve size çok teşekkür ederiz.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Ballı baba ne güzel izliyorduk, neden yarım kaldı.Diğer kısımlarınıda istiyoruzzzzzzz.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Paylaşım için teşekkürler başkan.

Şükrü KOCA dedi ki...

Paylaşım çok güzeldi. Bu videoyu bir çok kişiye izlettim. Muhsin Hocamız zaten arıcıları bilgilendirmek için çeşitli yerlerde konferanslar veriyor. Eğer konferansının birisini internette yayınlayabilirse çok büyük bir hizmet etmiş olacaktır. Kendisine ve bu videoyu izlememizde katkısı olan size çok teşekkür ederim. Uğur Bey'in dediği gibi devamını da istiyoruzzzzzzzzzzzz.

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Hocam sonsuz teşekkürler,video için.gitmiş kadar oldum sayenizde,ama en can alıcı noktada bitti,devamını işallah zonguldak toplantısında çekip yayınlarsınız.Sonbahardan beri tartışılan konuları açıga çıkarıyor,benim gibi bu konuda yeni bilgi sahibi olanları aydınlatıyor.

TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM,KENDİNE İYİ BAK SAGLICAKLA KAL.