23 Mart 2009

OTOMATİK SIR ALMA MAKİNESİ...

Muğla'da düzenlenen 1. ULUSLARARASI MUĞLA ARICILIK VE ÇAM BALI KONGRESİ 23-27 Kasım 2008 tarihleri arasında yapılmıştı. Burada bir çok firma ürettiği ürünleri tanıtmak için hazır bulunuyordu, bunlardan biriside 3. kuşak Türk arıcısına en iyi hizmeti sunmaya çalışan Civan kardeşlerdi. CİVAN ARICILIK Sahibi sayın Mehmet CİVAN abimle birlikte ülkemizde ilk polen kapanını birlikte yaptığımızı bu günün arıcıları bilmez bile... O günün mütevazi dükkanında her arıcıya mutlaka çok faydası dokunurdu, bu güne geldiğimizde ise yetişen çocukları sayesinde modern bir mağazaya dönüşen iş yerinde uluslararası piyasada söz sahibi durumdalar. Fransa, İtalya, Almanya gibi bir çok ülkeye Tük malı arıcılık malzemesi satıyorlar. Muğlada gördüğümüz bir yarı otomatik sır bozma makinesi vardı bunun için çalışma yaptıklarını ve kısa sürede piyasaya çıkacağını söylemişlerdi. Hem daha kaliteli hemde yarı fiyatına imal edilen bu makine arıcılarımız için büyük kolaylık sağlayacak. Makine tamamen yerli üretim 304 kalite paslanmaz malzeme 0.25 KW motorla 220 KW isteğe bağlı 380 KW olabilen. Elekli küresel musluklu sır ve bal biriktirme bölümü ile ayaklı süper bir makine. Şimdiden arıcılarımız için hayırlı olsun.

8 yorum:

TEMEL dedi ki...

Bu makinayı icat edenden Allah razı olsun. balımız falan olduğu yok ama, olanlar için büyük kolaylık olur. Birkaç defa sır almıştım. Ne zor işmiş demiştim. Harika bir icat. Büyük kolaylık.

İlhami Uyar dedi ki...

Kıymetli başkanım videoyu izleyemiyorum,sorun sizdenmi kaynaklanıyor bendenmi?Kolay gelsin,iyi çalışmalar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

İyi bir tasarım.İlerde çok ballı peteklerimiz oldugu günlerigörmek nasip olursa temin ederiz bitane.

İlhami Uyar dedi ki...

Başkanım görebildiğim kadarıyla petek gözlerine hiç zarar vermiyor,bu açıdanda mükemmel ve gerekli bir alet olduğunu söyleyebilirim.Buluşu yapanları tebrik ediyor,daha nice icatlarla tüm topluma faydalı olmalarını temenni ediyorum.

ERZİNCANLI MÜRSEL dedi ki...

Abi Süper bi makinaya benziyor bende almayı düşünüyorum nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla

Ballı Baba dedi ki...

Sayın Mürsel, bu makineler %50 devlet destekli veriliyor. Eğer 100 kovan ve üzeri arınız varsa İl tarım müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekiyor. Şu anda Temel petek ve civan arıcılık firmasında var. Onlarla görüşmeniz lazım. Sağlıklı bereketli yıl dilerim...

ERZİNCANLI MÜRSEL dedi ki...

Sayın başkanım vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Erzurumdan er bal aracılığı ile civan arıcılıktan siparişimi verdim.blogunuzusa çok beyeni ile takip edip bilgilerinizden istifade ediyorum allah razı olsun saygılarımla

Fuat Soyçiçek dedi ki...

arıcılıkla bu yıl tanışmış genç bir arıcı olarak gördüğüm çalışmalar ve yenilikler karşısında çok mutlu oldum bu başarılar bizlere azim veriyor gururlandırıyor.
istanbulda 18-19 Şubat 2012 tarihinde Feshane Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan 1.İstanbul Arıcılık Festivalinde bu yenikleri takip etmek üzre orada olacağım sabırsızlıkla bekliyorum.
herkese saygılar sevgiler
Fuat Soyçiçek