12 Ekim 2009

GÜMELİ...

Dünyanın en güzel ülkesi olan cennet vatanımızın güzel yerlerinden birisi olan Gümeli Beldesi BÖLÜKLÜ YAYLASI. Daha önceden bu yaylaya çıkmak için konuşmuştuk bu hafta sonu karar verdik yaylaya çıktık. Karaelmas Ünüversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Erdal COŞKUN, eşi Tülin COŞKUN ve Karaelmas Ünüversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Doc. Dr. Abdurrahman ŞENGÜL ile birlikte önce Gümeli belediye başkanı sayın Ahmet SAYDAM'ı ziyaret ettik. Orada içtiğimiz çaylardan sonra yaylada bize rehberlik edecek olan Arıcı Hasan KOÇDEMİR ile birlikte 1630 rakımlı yaylaya doğru tırmandık. Yaylada tüm evler ahşapdan yapılmış, yaylanın ortasından kıvrılarak akan güzel bir su var. Belediye başkanı günübirlik gelenlerin kullanacağı fırınlar ve tuvaletler yaptırmış, yayla yolu çakıl serili her türlü araçla çıkılabiliyor. Yaylada oturan insanlar inanılmaz misafirperverler, akşamları açık alanda çayınızı içerken yalnız kalmıyorsunuz.
-
Yaylada çektiğim bir çok fotoğrafı sizlerle paylaşıyorum. Bir gün olurda yolunuz düşerse Gümeli Beldesi Belediyes başkanı Sayın Ahmet SAYDAM'ı ziyaret ederseniz yaylaya çıkmak ve konaklama konusunda her türlü yardımı alırsınız.
İŞTE YAYLADAN BİR KAÇ KARE FOTOĞRAF..................

5 yorum:

Cafer KARA dedi ki...

Zonguldak sınırları içinde yaylacılık olabildiğini ilk defa blogunuzdan öğrendim. Çok güzel manzaraları bizlere yaşatmış oldunuz. Buraların baharda apayrı bir güzelliği olabileceği muhakkak. Selamlar...

ÇAYLI dedi ki...

abi bizlerle buguzellikleri paylaştıgın icin cok teşekkürler fotograflarla yetinmekte güzel şimdilik

İlhami Uyar dedi ki...

Başkanım dediğiniz kadar var ,çok güzel enstantaneler yakalamışsınız,sağolun.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

başkan zonguldakta boyle yayla olduğunu sayenizde öğrenmiş olduk yolumuz düşerse uğrarız belki

UĞUR KIRAN dedi ki...

Yaylada çadırdamı kaldınız abi,donmadınızmı gece uyurken.hani dağcı çantanız,hani uyku tulumunuz?