1 Aralık 2009

İŞTE ÖRNEK...

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü çalışmalarını zaman zaman yazıyorum. Bu gün Orman Bölge Müdürlüğü'nde bir dizi ziyarette bulunduk ve Yayla Orman İşletme Şefimiz Orman mühendisi Mehmet PINAR'ı da ziyarete gittik. Sayın şefim geçen yıl yaptıkları çalışmaları bu yıl katlayarak devam edeceklerini söyleyince, bende geçen yılın fotoğraflarını sordum. Bilindiği gibi Orman Genel Müdürlüğü aldığı kararlar doğrultusunda sosyal ormancılık faaliyetlerine ağırlık veriyor. Bu nedenle ilk yapılan çalışmalar içerisinde arıcıların orman alanlarından daha çok istifade etmesi planlanıyor. Ne yazıktır ki bazı bölgelerimizde arıcıların sonbaharda can simiti olan püren çalısı ve koçayemişler sökülerek yerine ağaç dikme çalışmaları yapılıyor. Çok iyi biliyoruz ki püren çalısı yetişen kıraç yerlere dikilen ağaçlar asla gelişmeyecektir. 16 şubat 2009 tarihinde yazdığım bir yazımın ayrıntılı haberini bu gün yazıyorum.
Türkiye'de sosyal ormancılık anlayışı içerisinde ilk defa Bölge Müdürlüğümüzün yaptığı bu çalışmaların bu yıl çekilen fotoğraflarını yayınlayarak takdiri siz okuyuculara bırakıyorum. Temennim odur ki bu çalışmalar tüm orman teşkilatına örnek olacak ve arıcılar için çok daha güzel çalışmaları hep birlikte göreceğiz.
İnşallah yaz mevsiminde bu ve yeni bakıma alınacak arazilere giderek uzak mesafeden fotoğrafları ben çekeceğim.

Bakımı yapılmış koçayemişler bizler için meyvelerini vermiş, arılarımız içinde çiçeklerini açmış durumdalar. Arazide boşluk olan yere yakın çevrede yaşayanların istifade edecekleri fıstık çamları dikilmiş durumda. Atalarımız ne güzel demişler:
"BAKARSAN BAĞ OLUR, BAKMAZSAN DAĞ OLUR"
Emeği gecen tüm ormancıların ellerine ve gönüllerine sağlık diliyorum. Bu güzel çalışmalar eminim ki bütün bölgelere örnek olacaktır. Arıcılarımıza sağlanan bu imkanlar aynı zamanda Ülke ekonomisine sağlanmış olcaktır...

7 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Başkanım ,bazı değerleri elimizden gidince daha iyi anlıyoruz,bende dikkat ettim püren olan yerlerin altı hep taş,bizim bölgemizdede aynı olay oldu,çam ekildi ama netice alınamadı,müdür beye soruyorum meşeyi ve püreni söküp başka ağaç dikmek mantıklı değil diyor.Ağaç dikiminde emeği geçen herkese başarı ve kolaylıklar diliyorum.Saygılarımla.

ARICISERKAN67 dedi ki...

Arıcılık vede arıcılar için yapmış olduğunuz çalışmalarınızı canı gönülden destekliyorum.Size herhangi bir yadımım olursa seve seve yaparım.Çalışmalarınızda başarılar dilerim....

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Orman müdürümüz ve ekibine,

yapmış oldukları hayırlı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor Allah razı olsun diyorum

ÇAYLI dedi ki...

allah büyük tür bizlerede boş duran topragı cok verimli dagları böyle calışmalarla yeşile bürüyecek ekibler nasip eder bizler göremesekte cocuklarımızın bir yeşili olur inşallah KUSURUMA BAKMA ABİ ANLATIMIM ZAYIFTIR İNAN

Mustafa Soylu dedi ki...

İnşaallah bütün yetkililer aynı özveriyi gösterirler. Sizi, orman müdürümüz ve ekibini, yapmış olduğunuz hayırlı alışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor saygı ve selamlarımı iletiyor, başarılar diliyorum.

erbabaricihasanhoca dedi ki...

selam başkanım
blogumuzu virüs yediği için yeni blog oluşturdum yeni adres:
erbabaricihasanhoca.blogspot.com
kaydederseniz sevinirim.

ariciahmet dedi ki...

Başkanım hayırlı seneler
Erzurumda yaylalarda verimsiz meralarda ağaçlandırma yapılıyor ve sadece çam ağacı dıkılıyor .biz arıcılara çam ağacınında faydası var ama çam ormanlarının arasına akasya dıkseler nasıl olur dıyorum herkes ıyıdır yangında ilerlemeyi yavaşlatır dıyorlar ama uygulama yok.