25 Aralık 2009

POLEN LAZIM MI...

Bugün saat 14:30 da arıların yanına çıktım, arılar çok güzel çalışıyor ve polen taşıyorlardı. Koyu ve açık sarı polenlerin gelişi süper. Nerden gelir bu mevsimde bu polenler merak ederseniz eğer, bulunduğum yer orman içi sayılır 200 metre aşağıda deniz var ve diğer tarafları ormanlık alan. Hemen evimin karşısında yabani fındıklar var. Ormana giremedim ancak 15 metrelik uzaklıktan zumlayarak birkaç kare fotoğraf ve mini bir video çekimi yaptım.


Uzak mesafeden çektiğim için el titremesi oldu, ilkbaharda daha güzellerini çekerim inşallah...

7 yorum:

HB dedi ki...

Arıcılar eşit şartlarda yarışmıyor ki!

mahmudiyearicilik dedi ki...

Bizimkiler de hazırı tüketsinler.

Unknown dedi ki...

Başkanım;sizde daha erken açmış yabani fındıklar,bizim burdaki yabani fındıklar o kadar olmasada bir haftada arı konacak kıvama gelecek,zater arılar hiç polenden kesilmedi ,havanın soğumaması sonucu bizim çay çiçekleri ve şimdide fındıklar polen vermeye devam ediyor.

İyimi oluyor kötümü oluyor onu allah bilir ama mantıklı düşünürsek bu çiçekler bir ay sonra açması normal olanıydı bu şekilde giderse yaz geç kalabilir diye düşünüyorum,kış gereğini mutlaka yapacaktır ama ne zaman,saygılarımla.

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Çok şanslısınız.Bizde bırakın poleni yeşermiş ot bile bulmak zor bu mevsimde....

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Başkanım.

Buldun tabii fındık bahçesini oh ne ala.Allah bereketini artırsın.

SLM ve Muhabbetle...

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Hocam selamünaleyküm,

bemde polen lazımmı başlığını görünce selattin hocamız polen pazarlıyor sipariş edeyim dedim ama arılar poleni kovanlara taşıyorlarmış.:))

sizin iklimle inebolu aynı olduğuna göre benim kızlarda boş durmuyordur ....


Poleniniz bol koloni kaybınız olmaması temennisiyle saygılar sunarım.

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer üstadım,arılar çevreyi her an kontrol altında tutuyorlar,aynı olayı bende gözlemledim,iki gündür sıcaklık 16 ila 18 derece arasında buda arıların çalışma ortamı için uygun,iyi çalışmalar ,kolay gelsin.