30 Mart 2010

BAL MUMU OYUNCAKLARIM...

Bal mumu... Kulanım sahası o kadar geniş ki, tarihi camilerde mihrabın sağında, solunda devasa şekilde hala dururlar. Mürekkebin içinde var, yara ve yanık merhemlerinde var, aşı macununda var, yelkenlerde kullanılıyor, kozmetikte kullanılıyor vs. vs... İşlerimin yoğunluğu arasında bazen çeşitlilik olsun bazende dinlenmek amaçlı olsun hep kendime farklı bir şeyler bulmaya çalışırım. Bu hafta sonu iki gün yoğun şekilde eşimle beraber arılara bakım yaptık. Pazar günü ikindi saatleri istanbuldan havanın bozduğu haberi geldi kiiii... yarım saat sonra denizin üzeri kararmaya başladı bile. Boş boş oturmaktansa yorgunluğu atmak için oyuncaklarımla oynamaya başladım ve ortaya çıkan güzellikleri sizlerle paylaşıyorum. Silikonlu kalıplara önce fitil görevini görecek olan ipleri taktım ve masanın üzerine yapışmasın diye serdiğim kağıtların üzerine sıraladım.

Benmari usulü (içinde su kaynayan bir tencere içine konmuş küçük tencere) bal mumunu erittim. Hazırladığım kapların içine döktüm ve donmalarını bekledim. Bu tür hazırlanan mumların daha ucuza imal edilmesi için parafin kullanıldığını biliyorum. Ben sağlıklı ve kaliteli olması için tamamen saf bal mumundan üretilmiş petekleri eriterek kullandım. Kalıplardaki mumlar soğuduktan sonra çıkarttığım biblolar gercektende çok güzel olmuşlardı.

Bunları yayınlamaktaki amacım, arıcılık sadece bal üreticiliği değil. Elimizde bulunan harika ürünleri değerlendirip hem Ülke, hemde aile ekonomisine katkı sağlamak için boş vakitlerimizi değerlendirmektir.

7 yorum:

mahmudiyearicilik dedi ki...

Abi mumlar güzel olmuş elektrikler kesilce yakıp aydınlatırız ortalığı.
Saygılar

demircioğlu dedi ki...

çok ama çok güzel olmuşlar bence aydınlatma için harcanmamlılar, ellerinize sağlık. keyifle izliyorum paylaşımlarınızı, sunumunuz için teşekkürler.

Nebi Mutlu dedi ki...

Çok güzel olmuş,elinize saglık.Kullanım için de iyi bence,organik mum!!!

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Selahattin Bey.Gerçekten çok güzel olmuşlar.Elleriniz dert görmesin.Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

muratakın dedi ki...

Sayın Selahattin Bey:

Onlara oyuncak derseniz yanlış olur.
Hepsi sanat eseri gibi.
Elinize sağlık güzel olmuşlar.

arıbeyi dedi ki...

Başkanım tebrik ve takdirlerimi sunuyorum.
Oyuncaklarını bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. Ama oynarken kırarsak sakın bize kırılma olur mu?
SAYGILARIMLA.

Ballı Baba dedi ki...

Değerli dostlarım, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bunları yayınlamaktaki amacım, elimizdeki ürünlerin çok daha farklı şekillerde değerlendirilebileceğini göstermekti. En azından evlerimizde elektrikler kesildiğinde sağlıksız parafinleri yakmak yerine kendi ışığımızı sağlıklı şekilde sağlayababileceğimizdir. Bunun yanında bu güzelliği çevremizdeki dostlarımızlada paylaşabiliriz...