14 Ağustos 2010

BÖLÜKLÜ YAYLASI...

Fotoğraf sadece bir nokta kadar yer...
Bölüklü yaylası her yıl gitmeye çalıştığımız çok güzel bir tabiat harikası yerdir. İstanbul ve Ankara'ya yakınlığı (280- 330 km) nedeniyle günü birlik gezilebilecek ve piknik yapılabilecek bir yerdir. Bu yaylayı anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor, sadece şunu söyleyebilirim GÖRMEK LAZIM... Bu yıl Eğitim Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Erdal COŞKUN eşi Tülin COŞKUN ve oğlu Çağlar, TTK (Türkiye Taş Kömürleri) Üzülmez Müdür yardımcısı Maden Mühendisi sayın Ali HEKİM ile Ağustos ayında çıkmayı planlamışdık, yaylaya çıktığımızda çadırlarımızı kurduk ve güzel bir yemek yedik. Akşam üzeri 15 km lik bir yürüyüş yaparak günümüzü tamamladık. Çadırlarımıza geldiğimizde gece 22:00 olmuştu bile. Yürüyüş yolumuz üzerinde anıtlar yüksek kuruluncada onaylanmış 1500 yıllık porsuk ağacı ve daha ilerde bulunan bir yaylada anasını kaybetmiş bir ceylan yavrusunu görmeye gittik. Yaylada yaşayanlar ceylanı bulduklarında anası kurt veya çakallar tarafından parçalanmıştı.

Yaylada yürüdüğünüz sürece bol bol su içebilirsiniz amaaaaaaaa dişleriniz sağlamsa. İnanın hayatınızda bukadar soğuk su içmedim diyeceksiniz. Sular kayalardan şarıl şarıl akıyor, iç içebildiğin kadar.

Ertesi gün 1 Ağustos 2010 BÖLÜKLÜ YAYLA ŞENLİKLERİ yapıldı, katılanlar ve konuklar gönüllerince eğlendiler.
Gerçek misafir perverliği ve tabiatın biz insanlara sunduğu güzellikleri görmek istiyorsanız Gümeli beldesi Bölüklü yaylasına mutlaka bir uğrayın. Bölüklü yaylasından 1 saatlik yürüyüşle 1635 rakımlı bacaklı yaylasına çıkacaksınız. Bolu, Düzce ve Adapazarı illerine yukarıdan aşağı kuş bakışı bakacaksınız. Sabah erken saatte sessizce kalkarsanız yaban hayatındaki bir çok hayvanı göreceksiniz. Ayı, kurt, dağ keçisi, ceylan.... Yaylada yakın ilgisini ve güler yüzünü esirgemeyenleri sayamayacağım ancak; Gümeli Belediye Başkanı sayın Ahmet SAYDAM ve yeğenlerinin nezdinde tüm Gümeli halkına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

2 yorum:

Sabahattin Gencal dedi ki...

"Bloglardan Seçmeler"i ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. İyi günler dileğiyle.

ARICISERKAN67 dedi ki...

selamunaleykum....

Anlattıklarınıza vede resimlere bakılırsa tek kelimeyle süper bir gezi olmuş.