9 Aralık 2010

ÇANAKKALE...

Hepimizin bildiği gibi 2-4 Aralık 2010 tarihinde Uluslararası
katılımlı 4. Marmara arıcılık kongresi yapıldı. Kongrede 60 bilim adamı olması nedeniyle toplantılar 2 salonda gerçekleşti, bende arkadaşlarımla beraber 2 kamerayla gittik. Ben yabancı konuşmacıları, arkadaşım Abdurrahma CANLI Türk konuşmacıların ses kayıtlarını yaptık. Zaman içerisinde bölümler olarak yayınlayacağım. Program hakkında söyleyebileceğim tek şey bu güne kadar arıcılık toplantılarına katılmadıysanız çok şey kaybettiniz eğer Çanakkale'ye gitmediyseniz...............söyleyebileceğim bir şey yok. Tekrar tekrar gitsenizde her seferinde başka bir alemdesiniz. Kongrenin organizesinde görev alanları elbette saymak zor ama başta Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Sayın Bahri YILMAZ, Çanakkale İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Cahit İLERİ, Uludağ Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Levent AYDIN, Uludağ Arıcılık Derneği Başkanı Sayın Refik BERİ, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale'de bulunan sivil toplum örgütlerinden TSO, Ziraat odası, Damızlık Sğır Yetiştiricileri Birliği, Gelibolu gezisinde araç temin eden Gelibolu belediyesi... Saymakla bitmeyecek gibi. Kongreye renk katan firmaları ve can damarı arıcı dostlarımı cani gönülden tebrik ediyorum.
Kongrede neymiş, biz bu işleri biliriz diye düşünmeyelim. Bildiklerimizi tekrar bilmediklerimizi öğrenme yerleridir. Arıcılığı bir bahçeye benzedirseniz eğer, güllerle bülbüller buluşması diyebilirsiniz. Kargalar her zaman çöplükte eşelenecek...

Çanakkala İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Cahit İLERİ açılış konuşmasını yaptı, salondan genel görüntü.

...........................................................................................RUHLARINA FATİHA.....

4 yorum:

ÇELİK ARICILIK(Arıcılık Teknikeri) dedi ki...

Sayın Başkanım;IV. MARMARA ARICILIK KONGRESİNE hastamız çıktığı için katıladık.Bu kongreyi düzenleyen başta ÇANAKKALE ARICILAR BİRLİĞİ başkanımıza ve emeği geçen herkese şahsım adına canı gönülden teşekkürlerimizi bir borç bilirim.CENAB-I ALLAH başımızdan ÇANAKKALE'de başta komutanlar ve SEYİT ONBAŞI gibi 250 bin şehidimiz gibi askerlerimizi eksik etmesin. Ülkemiz için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Başkanım.

Arıya bir sektör olarak hiç bir zaman bakamadım.Bu benim için çok ayrı bir heyecan ve hobi.

Bunun içindir ki; Arıya dair zerre kadar bize katkısı olan herkese duacıyız ve minnet duyuyoruz.

SLM ve Muhabbetle...

ARICISERKAN67 dedi ki...

selamunaleykum....

Başkanım işlerimin ters gitmesiyle bu yılki kongreyi kaçırdım ama sayanizde gitmiş kadar oldum emeği geçen herkese sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.

BALIM dedi ki...

Valla hocam ne diyeyim.. Gidemedik, garibanlığın gözü kör olsun:) Ama bu denli güzel bir kongrenin en azından görüntülerini bizimle paylaşırsan çok mutlu oluruz. Anlaşılan o harika sobanızda kumpir yaparken bir yandan da getirdiğim boş dvd lere çekim yaparız:))))