25 Eylül 2007

40. APIMONDIA MELBOURNE...

Arıcılık başlı başına bir bilim dalıdır. Uzmanların ifadesine göre henüz arıcılıkta bilinenler, bilinmeyenlerden çok az. Etrafınızdaki arıcılara sorun bakalım arının kaç gözü var, antenleri ne işe yarar ve arıların soluk organı neresidir. Bir çoğumuz arıcılık yaparken bunları bilmeyiz, belkide bilmemizde gerekmez... Ne varki bu konuda çalışan çok değerli bilim adamlarımız var, onların yaptığı çalışmaları takip etmemiz yeterli. Bu konuda çok şanslıyız Türkiyede yetişen ve dünyada kendini kabul ettiren bilim adamlarımız var artık. Bunlardan bir taneside Doç.Dr. İrfan KANDEMİR Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Biyoloji bölümü öğretim üyesi. Hocamız dünyada bir çok yer gezdi, Amerika'da uzun yıllar eğitim gördü, Etiyopya, Mısır, Suriye, İran, Kıbrıs, Türkiye, Çin, Tayland, Bulgaristan, Yunanistan, İsveç, Ukrayna, Irak, Ürdün balarıları, İran küçük balarısı, Tayland ve Çin apis cerana.... gibi bir çok ülkede arılarla ilgili çalışmalar yaptı ve yapmayada devam ediyor. Ülkemizde de gitmediği il kalmadı her halde. Her yıl değişik ülkede yapılan arıcılık toplantısı bu yıl 40. APIMONDIA olarak Australia'da Melbourne Kentinde uluslararası kongre ve toplantı salonunda yapıldı. Tüm katılımcıların ilgi ile takip ettiği 2 sunum yapan hocamızı Arıcı olarak tebrik ediyorum. Ülkemizi bir turizm elçisi olarak tanıtması her türlü takdire değer. Katıldığı bu toplantıda boş durmadı.

Sunumdan arta kalan zaman içinde fuar alanındaki stantlarıda gezdiler.
Çektiği fotoğrafları gördüm, bir kaç tanesini burada paylaşıyorum. Belki birilerine ilham olur.

Ağaç kovanın içinde değişik renklerde dizilmiş plastik çerçeveler. Yakın zamanda Ülkemizde imalatının yapılacağını bildiğim montajı yapılmamış, paketlenmiş kovanlar.

Anadolu'da kırk yama diye bilinen, artık bezlerden yapılan bu örtüyü orda görmek çok güzel demek ki kültürümüzü yayıyoruz. Şişede bal yaptırmak ise çok basit, baharda yapacak olanlara bilgileri verilecek. Sarı kovan uluslararası kabul gören langstrot tipi kovan.

Sayın hocam gelirken 5 tane plastik çerçeve aldı geldi . Bunlardan bir tanesi ağaç, ve çakılmamış olarak satılıyor, çakarken peteğini takıyorsunuz.Sağ tarafta ise son 3 yıldır benim de üzerinde çalıştığım propolis hapları. Doç.Dr. İrfan KANDEMİR hocama bu sunumları ve bizimle paylaştığı fotoğrafları için teşekkürler.

Hiç yorum yok: