2 Aralık 2007

REİS RAS GELE...

Bizler genelde saat 22 veya 23 de yatarız ama bu saatte çok yoğun çalışanlarda var işte onlardan birileri. Mümin YURTSEVER Balıkesir- Bandırma'lı ve balıkçılık yapıyor. Malum bu mevsim hamsi zamanı, Karadeniz bol miktarda hamsi dolu. Mümin kardeşime sordum bu akşam Hicaz-5 adlı tekne ile 2000 kasa hamsi yakalamışlar. Fiyatların çok ucuz oluşundan dolayı pek para kazanamıyorlar, bir ay önce kasası 80 YTL olan hamsi bu günlerde kasası 5 YTL. Balıkçı motorunda 35 tayfa çalışıyor, biz gittiğimizde kamyonlara yükleme devam ediyordu. Bu soğuk havada insanların bukadar nasıl neşeli olduklarını anlayamadım. Allah bereketlerini arttırsın. Mümin reis, arkadaşları ve tüm balıkçı arkadaşlara RAS GELE diyoruz. Kazasız belasız ve bereketli avlar diliyorum.
Ziyaret ettiğimiz motordan yanımdaki arkadaşlar ile beraber bize yemeklik 2 kasa hamsi verdiler. Hamsiyi aldık, karanlıkda eve doğru gidiyoruz. Arabamız motorlara biraz uzak da. Eve gidince olacaklar malum ....
Bu kadar hamsi eve gelirse ayıklamaya adam lazım işin kolayı var. Kayınconuzu yanınıza alın işi bitirin...Tabiki bu kadar hamsi ne olur diye düşünmeyin derin dondurucuda biraz yer var, komşularında hakkı var. Yazın gelen giden olur, canı çeken olur. Elimizde birazcık hamsi olmasında fayda var.
Çok güzel video görüntüleri var, yarından sonra yayınlayacağım. Bu hamsileri birde ızgarada görüntüleyelim de...

5 yorum:

Mehmet Yüksel dedi ki...

Selahattin abi görüntüler harika,
bu kadar taze Hamsi ben hic yemedim
bize gelen en taze Hamsi 1 Haftalık,afiyetler olsun.
ikinci fotoda sanki Hamsiler daha kımıldıyorlar gibi.

Selamlar.

Ali Türk dedi ki...

Abicim Selahattin abi şu an bayat balık toplamak için orada.Dondurucuda az bir yer kalmış,yazın yemek için.Sen gene balıgı taze yiyorsun,Başkan bu balıkları yazın yiyecek.

Adsız dedi ki...

Bandırma'lı hemşehrilerim sizin merada avlanıyorlar artık kusurlarına bakmayın. Marmara hamsi pek tutulmuyor da...

Ballı Baba dedi ki...

Ne demek kusura bakmak bizim için şeref verirler, keşke yeterince ilgilenebilsik. Denizciliği vede gurbetciliği iyi bilirim. Video görüntüleride var yayınlayacağım. Bu memlekette her kim ki bir iş yaparsa Allah ondan razı olsun, bende ona hizmet etmekten onur duyarım.

Ballı Baba dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.