11 Ocak 2008

ARICILIK KAYIT SİSTEMİ - (AKS)

Arıcılık Kayıt Sistemi'nin tanıtımı ile ilgili 10,01,2008 tarihinde Ankarada Tarım bakanlığı Atatürk Konferans salonunda; çağırılan 42 Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlarının yanı sıra her il'den Tarım Müdürlüğünde görevli bir ziraat mühendisi veya bir veteriner hekimin katıldığı toplantıda verilen bilgilere göre;

PROJENİN AMACI
> Ülke kovan varlığını, barkot sistemi taşıyan plakalarla tanımlamak,
>Merkezi kayıt sistemi kurularak, tanımlanan arıcı ve kovanları sisteme kayıt edip veri tabanını oluşturmak,
>Kurulan sistemle; gezginci arıcılıkta kovan hareketlerini kontrol altına almak,
>Desteklemeleri sağlıklı bir şekilde üreticiye yansıtmak,
>Desteklemelerde haksız yere alınan hak edişleri engellemek,
>Kovandan sofraya kadar bal ve arı ürünlerini takip etmek,
>Ülkemiz insanının bal ihtiyacını iç üretimden sağlıklı, güvenli ve düşük maliyetle temin ederek, üretici ve tüketici memnuniyetini sağlamak.

PROJENİN UYGULAMA ALANI
>Proje ülke genelinde uygulanacaktır. Tüm arı kolonileri ve arıcıların kayıt altına alınması hedeflenmektedir.
>Arı Yetiştiricileri Birliği kurulmuş olan pilot iller uygulama için şeçilerek ve uygulamalar bu illerde başlayaçaktır.
>Proje; Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin sorumluluğunda yürütülecektir.
Tarım Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim Genel Müdürü (TÜGEM) sayın Dr.Cevdet AKDENİZ yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara gerekli açıklamaları yaptı. Konu uzmanlarıda slytlarla uygulamanın nasıl yapılacağını anlattılar. Burada çektiğim video görüntüyüde yayınlayacağım.
Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin GÜNEY ve İl Tarım Müdürlüğü Hayvan sağlığı şube müdürlüğünden Veteriner Hekim Esra ASLAN Toplandıya katıldılar. Tüm arıcılarımız konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgileri İl Tarım Müdürlükleri ve Arı Yetiştirici Birliklerinden almaları mümkün.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın başkanım,inanıyorumki tüm projeler üreticinin ve tüketicinin yararına olacaktır.Kayıt altına alındığı zaman olumsuz gelişmelerin önüne büyük ölçüde geçilmiş olacaktır,buda insanların iyi ve sağlıklı ürünler üretmelerine,tüketiciye kaliteli ve insan sağlığına zarar vermeyecek ürünler sunulmasına yardımcı olacağına inanıyorum.Tüm gelişmelerin ve uygulamaların insanların yaraına olması dileklrimle başarılar diliyorum.İyi çalışmalar ,kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

ankaradan süleyman öcal kamuda çalışı yorum sekiz arım var hobi ve kendi yiyecegim için size ve bu siteye eme geçen lere çooook teşekkür ederim ankarada kurs alacak yer bulamadım bil gilendirirseniz sevinirim