3 Şubat 2008

SON DURUM...

Şubat ayı geldi, bir çok yerde kışın ortası. Bizim bölgemizde ise bahar çok yakın demektir. Bu gün arıları kontrol edecek kadar hava güzeldi, daha önce verdiğimiz kekler bitmiş, tüm kovanlara kekleri koyduk. Görünen o ki arıların durumu çok iyi, ballı babalar açmaya başladı. Kocayemişlerde arılar var. Yabani fındıkların püskülleri açalı çok oldu, fındıklardan da polen geliyor. Bu günlerde yavru uçuşlarıda çok güzel, üstten gördüğüm kadarıyla 2-3 çerçevede yavru olanlar var. Bu görüntü içerdeki tüketimin arttığını da gösterir. Sonbahar bakımında yeterli şuruplama yapılmayan kovanlar açlıktan ölmeye mahküm olurlar. Mutlaka bu şekilde yiyeceği az olan kovanlara kek verilmelidir. Alttaki fotoğraflardan sağda olanı bir başka arılıktan çektim. Bu şekilde verilen kekleri arılar hareket halinde olacak kadar sıcak havalarda alabiliyorlar, en güzeli arıların salkıma girdiği bölgenin üzerine koymalı.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Güney,o yazının içinde en önemli ayrıntı bence,kekin ,arıların ulaşabileceği en yakın yerde olması bulunması gerekliliği,deneyimlerimiz sizin dediklerinizi teyid ediyor.Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar temennilerimle,sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

Sayın Selahattinin Bey Ben Afyonkarahisar Sandıklı dan Besim Erçakır yaklaşık 10 yıldır arcılık yapmaktayım yazılarınızdan arıcıların alacakları çok şey var.Yazılarınızın devamı dileğiyie.
selamlar