9 Mayıs 2008

HIDRELLEZ...

Hıdrellez; Bizim kültürümüzde bahar bayramı olarak kutlanır. 6 Mayıs her yerin yeşerdiği tabiatın nimetlerini bolca verdiği güzel günlerin başlangıcıdır. Bu bayram değişik yörelerde değişik şekilde kutlanır. Bizim yöremizde de kutlama etinlikleri çok neşeli olur. Hatta uzaklarda yaşayanlar bile memleketine gelerek bu bayramı dolu dolu yaşamaya çalışırlar. Bizde bu bayramı Ereğli Karakavuz köyündeki dostlarımızla birlikte kutladık. Yaptığımız program çok neşeli bir şekilde geçti. Karaelmas ünüversitesi Ereğli eğitim fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Erdal ÇOŞKUN ve eşi Yrd.Doç. Tülin ÇOŞKUN, ZKÜ Biyoloji bölümünden sayın Doç.Dr. İrfan KANDEMİR, kimya bölümünden Yrd. Doç. Dr. Burak ÇOBAN ve Biyoloji bölümünde doktorasını yapan Ayça ÖZKAN ile beraber Karakavuz köyündeki Hıdrellez bayramına katıldık, akşama kadar köyde ve ormanlık alanlarda hoşca vakit geçirdik. Karakavuz köyünde iki tane kıraathane (kahve) bulunuyor, çok hoşumuza giden bir yazı her iki kıraathanede asılıyor (BURADA SİGARA İÇMEK YASAKTIR).

Bu köyde yaşayan 75 yaşındaki Makbule CAN teyza 90 kovanla arıcılık yapıyor, amatör olarak yağlı boya resim çiziyor ve bahçesinde akla gelecek her türlü meyva sebzeyi kendisi yetiştiriyor. Poşetlere doldurduğu topraklarda ceviz, kivi, armut, incir, üzüm gibi değişik fideler yetiştiriyor. Sayın dekanım gibi bizlerde bunları görünce çok mutlu olduk ve çalışma şevkimizi artırdı.

Ormanlık alanda arılarımız için bol miktarda orman gülü var, onlarında fotoğrafını çektikten sonra Makbule teyzemizi evine bıraktık. Yaptığı resimlerden birisini sayın Tülin ÇOSKUN hocama hediye etti. Daha sonra yine bu köye gitmek için program yaparak oradan ayrıldık. Bir gün olurda yolunuz düşerse bu güzel köyü ve güler yüzlü insanları mutlaka görün derim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Selahattin Abim,

Yine yapacağını yapıp hemen gezimizi eklemişsin. Eline diline sağlık, davet etmişsin insanları ki sonuna kadar katılıyorum herkesin bu yerleri görmesi farklı kültürleri tanıması şart, ancak sensiz bu güzelliklerin pek tadı çıkmaz söyleyeyim ben.....

irfan

arıbeyi dedi ki...

İşte Anadolu Kültürü
İşte Anadolu'nun güzelliği
İşte Anadolu insanı
İşte Anadolu misafirperverliği
İşte Anadolu Aydını
İşte Anadolu arıcısı
İşte Anadolu'ya hizmet
İşte Anadolu Habercisi
İşte Anadolu Anlatımı
İşte Anadolu Yorumu

İŞTE ANADOLU BU

Harikasınız.
Elinize gönlünüze sağlık.

SAYGILARIMLA...