7 Eylül 2008

KANINDA VAR...


Eskişehir'de ki arıcı dostumuz Halil BİLEN'in dediği gibi arıcılık maalesef tedavisi mümkün olmayan bir hastalıktır. Bu söz ne kadar doğru ancak yaşayan bilir. Gecen hafta küçük kızımın kayıdını yapmak için Ankara Üniversitesine gittik. Daha önce Zonkuldak Karaelmas Üniversitesinde çalışan Doç.Dr. İrfan KANDEMİR hocam ve Doktorasını yapan Ayça ÖZKAN artık Ankara Üniversitesinde görev yapıyor. Dünyada arı biyolojisi ile ilgili çalışma yapan bir kaç bilim adamından birisi olan İrfan hocam görev yaptığı okulun duvarındaki arı varlığını hemende farketmiş. Okul içinde bizi gezdirirken bu arının olduğu yeri bizede gösterdi, fotoğrafı sizde büyüterek bakarsanız bu arının epey zamandır burada olduğu belli. Şimdi bu arıyı oradan nasıl alırız diye senaryomuzu hazırladık, seneye baharda bir operasyon görünüyor. Yakından çekilen fotoğrafa baktığımızda taş duvar içinde olmasına rağmen havalandırma ihtiyacı duyduklarına göre az bir arı olmadığı anlaşılıyor.

3 yorum:

HB dedi ki...

Kulağım çınladı ama...

UĞUR KIRAN dedi ki...

Sayın başkanım aynı olay benim biraderin taş evinin duvarındada var, hatta gecen yıl oğul bile almıştım ben onlardan,ordan nasıl alınabilirki o koloni ?

Ballı Baba dedi ki...

Uğru kardeşim, istersen o arıyı orda ilaçlayarak saklarsın sürekli oğul alırsın ki ras gelirse. Arı kaçıran aleti kullanılarak içerdeki arıyı dışına koyacağın petekli bir kovana çıkartarak. Eğer duvara zarar vermeden taş sökmek mümkünse arıya ulaşıp olduğu gibi aktararak. Bunlarada olmaz dersen beni oraya getirirsen kesin hallolur:)