2 Haziran 2009

BİZİM İÇİN ÖZELLER...

Daha önceleride sık sık ziyaretine gittiğimiz Karakavuz köyünde değerli dostlarımızı var. Geçen hafta değerli hocam Tülin ÇOŞKUN telefonla arayarak köye gidelim, İstanbuldan bir ressam Zonguldak'ta sergi açtı ve bizim makbule teyzemizden bahsedilince görmek istediğini söylemiş. Tülin hocamda beni aradı ve programımızı yaptık. Köye giderken görülecek çok güzel yerlerde var, muhteşem tabiatın içinden geçiyorsunuz tertemiz havası ve muhteşem ormanları insanın içine bol bol oksijen veriyor. Soldan sağa: Doç. Dr. Abdurrahman ŞENGÜL, Eğitim fakültesi dekanı Prof. Dr. Erdal ÇOŞKUN, Arıcı kardeşim Adnan İLİK, Ressam Yılmaz ŞENOL ve ben Selahattin GÜNEY. Oturan: Tülin ÇOŞKUN aslında bu kadar değildik, evin önünde kamelyada oturan bir gurup daha var. Arıdan korktukları için oturmayı tercih ettiler.

Dağa çıkılırda yürüyüş yapılmazmı? Yürüyüş esnasında bölgede yoğun olarak bulunan orman gülü çiçeklerinde arılar vardı. Çimenlerin üzerinde uzanarak dinlenmek çok zevkli oluyor.

Dönüş yolunda ise kaynak sularından içmeden geçmek molmazdı elbette, hepimiz doyasıya su içtik. Arılığa geldiğimizde Sayın Dekanımız herkes gibi kara kovanın içini inceledi ve bol bol fotoğraf çekti

Makabule CAN teyzemize gittik, ilerleyen yaşına rağmen bir çoğumuzun yapamadığı çok şeyi yapıyor. Köyde oturuyor olması ona hayat veren unsurlardan bir tanesi, bahçesinde her türlü sebze ekili. Evinden ikiyüz metre uzakta bulunan arılığında 70 den fazla arı kovanına bakıyor. Boş vakitlerinde ise hiç bir eğitimi olmadığı halde inanılmaz güzel resim yapıyor ve görenler hayretler içinde kalıyor. Değerli sanatkar Ressam Yılmaz ŞENOL hocam bir çok sergi açmış, usta gözüyle baktığı Makbule teyzenin resimlerini çok beğendi ve tek tek hepsinin fotoğrafını çekti. Doç.Dr. Abdurrahman ŞENGÜL hocamda makbule teyzedeki hayat dolu enerjiyi görünce fotoğraf çekmeden duramadı.

3 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Siz oralarda yeryüzü cennetlerinde yaşayın bakalım.Elbet bizde bir gün emekli olur geliriz oralara.
Misafirlerin çok memnun ayrıldıklarından adım gibi eminim.
Saygılar ağabey...

İlhami Uyar dedi ki...

Başkanım aktiviteleriniz tüm hızıyla devam ediyor,bizlerde okurken zevk alıyor gurur duyuyoruz,karakovan olayında benim çözemediğim olay ,normal kovanda yavaş olan petek örme işi orada inanılmaz hızda ilerliyor,oradan çıkan oğulu normal kovan almıyor,yani biraz ezber bozduruyor.Açıkcası benim gönlümden geçmiyor değil birtane edinmek,tekrar faaliyetlerinizde başarı dileklerimi iletiyor,Makbule teyzenin ellerinden öpüyor,uzun ömür sağlıklı yaşam diliyor,diğer konuklarınız Doç Dr Abdurrahman Şengül hocama ve ressam Yılmaz Şenol beye başarılarla dolu kariyer diliyor saygılar sunuyorum.

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli Başkanım yanlışlıkla iyi dilek ve temennilerde bulunurken Sayın Prof Erdal Coşkun hocamı,Adnan İlik beyi ve Tülin Coşkun hanımefendiyi unutmuşum özür dileyerek aynı dilekleri onlarada iletip saygılar sunuyorum.