13 Haziran 2009

MAYIS AYINDAN KALMA...

-
Uzun zamandan beri yayınlayamadığım karakovan görüntüleri. Eşimin karakovanı çok sevdiği için bu yıl tekrar bu kovanı doldurmayı planlamıştık, iyi bir kovan arıyı bu karakovana silkeledik ve geri kalan yavrulu çıtaları başka kovanlara takviye olarak verdik. Ben karakovanların kılıçlamasına değil kapağın olduğu şekilde (kalkan veya kalburcu) olmasını istediğim için karakovana kılavuz petek yapıştırdım. Ama arılar kendi istediğini yaptı, önce benim taktığım kılavuzlardan üç tanesini iyice kabartmaya başladı sonra kılıçlamasına örmeye başladı. Bu şekilde olmasını istemediğim için yapmaya başladıkları küçük küçük dört peteği bozdum ve yeniden kılavuz bağladım. Son hali ise maşallahı var arkaya kadar doldurdu sayılır en arkaya iki tane kasnak yerleştirdim onlarında birisi kabartılıyor. Önceki yıl bu kovandan kestiğim bir petek dokuz kilo altıyüz gram gelmişti. Bu yıl mevsim daha güzel olduğuna göre her halde 11 kiloluk petek keserim.


Bu video 23 mayısta çekilmişti, petek örme istediğim şekilde devam ediyordu. Yantaraftaki fotoğraf kovanın önden görünüşü. Arıların kalabalık ve ana arının genç olması nedeniyle çok hızlı petek ördüler ve ana arı hemen yumurtlamaya başladı. O günden beri ilk parti yavrular doğmaya başladı bile. Arıları kovana silkelediğim zaman güzelde bir varroa mücadelesi yaptığım için gelişmeleri daha sağlıklı oldu. Bir kaç günden beri kestaneler çiçek açtığından dolayı en arka darafa ana arı yumurtlayamıyor ve arılar hızla bal dolduruyorlar. İnşallah hasat zamanıda videoları çekerim.

4 yorum:

erbabarici dedi ki...

MERHABA SELAHATTİN BEY.
Gerçekten çok güzel görüntülerbende de var kara kovan bu sene inşallah bal alacağım merakla bekliyorum sizin kovanda güzel maşallah bereketli olsun..

UĞUR KIRAN dedi ki...

Arıcılığı bu denli profesyonelce, bu denli soğukkanlı ve aklını kullanarak yapabilen abilerimizden öğreneceğimiz ne çok şey var.
Görüntülerden alınacak ders, onlara korkuyu yenmiş ve kendine güvenen bir psikoloji ile yaklaşmanın ve o rahatlık içinde çalışmanın verdiği huzur nasılda kendini gösteriyor görüntülerde.Umarım istediğiniz başarıyı elde edersiniz sayın başkanım.Saygılarımla...

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli Başkanım kolay gelsin,ürününüz bol olsun.

Adsız dedi ki...

MAŞAALLAH...Abi ne muhteşem görüntü bunlar..

Bol hasatlı bir sezon geçirmeniz dileği ile..Allah'a emanet olun..

M.Z.Selimoğlu