11 Mayıs 2009

ÜÇÜNCÜ KUŞAK...

Adı güzel, işleri kendinden güzel. Umut Barış ERYİĞİT henüz altı yaşında ama üçüncü kuşak arıcılık yapıyor. Giydiği çocuk maskesi bile kendisine büyük geliyor. Geçen gün dedesi Hüseyin ERYİĞİT ile konuşurken işte benim en büyük yardımcım bu dedi, eeee kolay değil 300 ün üzerinde arı bakılacak. Babası Muhammet Ali ERYĞİT hem çalışıyor hemde arılara bakıyor ama onun yokluğunda oğlu dedesine körükçülük yapıyor ballık taşıyor hatta inanılmayacak belki ama çıkan oğulları ben alacağım diye dedesiyle kavga bile ediyor. ALLAH NAZARDAN SAKLASIN......
Umut Barış körüğü yaktı dedesi ile birlikte doğru arılığa, bu gün bir kaç kovana ballık konacak.

Evet ballık konacak ama körüğü kovana sıkmak için önce kovanın üzerine Umut çıkması lazım. Konan ballıkta çerceve düzeni için dedesine talimatta veriyor....İşler devam ederken olan oldu bir oğul çıkmaya başladı işte Umut Barış için en güzel an...

Oğul dalda şimdi bunun kovana silkelenmesi lazım, boyu yetişmediği için her zaman yaptığını yapıyor. Kovanın üzerine çıkarsın boyun uzar, sonra dalı silkelersin nasılsa oğul bu kovana girmeyecekmi. Şimdi yere düşen arıya dumanla yol gösterdinmi kuzu gibi hepsi içeriye girecekler... Fotoğrafı çeken arıdan korktuğu için daha güzel görüntüleri alamadı. Umut Barış arıları eliylede alıp kovana koyabiliyor.
Dedesi seyrederken çok yoruldu ve kovanın az uzağında oturdu. İşin kahramanı Umut Barış ise başarmanın haklı gururu ile kovana koyduğu oğul arının hemen yanına oturup yorgunluğunu atıyor.
Tebrikler, Geleceğin BÜYÜK ARICISI.....
Allah ömrünü uzun eylesin, ailene Vatana ve Millete hayırlı olarak büyü inşallah.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli Üstadım,inanıyorumki yakın zamanda ustasını geçecektir,ileride güzel haberlerini duymak dileklerimle,bu arada derslerindede aynı başarıyı göstermesi gerektiğini unutmasın.Hayırlı işler.

arıbeyi dedi ki...

Ballı baba küçük arıcımız Umut Barış'ı çok sevdik.Maşallah bu yaşta bu cesaret.Allah nazardan saklasın.
Evet dediğin gibi geleceğin büyük arıcısı olacak.İnandık.
Vatanımız gibi arıcılığımız da emin ellerde.Ne mutlu bizlere.
SAYGILARIMLA.