3 Ocak 2010

ARI KREMİ...

Değerli gönül dostlarım, hepimizin bildiği gibi biz arıcıların bu mevsimde arılarla ilgili yapacağımız pek fazla bir şey yoktur. İş sahibi olup çalışan arkadaşlarımızında mevsim itibariyle belki bir hafta sonu evde geçebilir. Kış hazırlığı olarak arabası olanlar araba bakımlarını yaptırdı, lastikler kar tipi olanlarla değiştirildi, don olayına karşı antifirizler konuldu, evler için hazırlıklar bitti, vs. vs... Peki ya bizi dış etkilerden koruyan cildimiz için bakım ve onarım için ne yaptınız? Arabanıza istediğiniz yedek parçayı alabilir hatta arabanızı ve evinizi değiştirebilirsiniz amaaaa.....
Hazır soğuklar tam başlamadan gelin güzel bir cilt kremi yapalım. Sevdiklerinizle beraber sağlık ve mutluluk dolu günlerde kullanmanız dileğimle.
Gerekli olan malzemeler: 520 gram zeytin yağı (sıkma), 150 gram bal mumu, 240 gram yağlı lanolin, 100 gram bal, 400 ml %50 lik propolis (özel işlemlerle elde edilir) ekstraktı ve isteğe göre koku veren bir yağ (gül yağı, lavanta yağı, papatya yağı...) Öncelikle zeytin yağı benmari usulü (içi su dolu bir tençerenin içinde daha küçük tencere) kaynatılır içine bal mumları atılıp eritilir ve ateşden indirilir.
-
Eritilmiş olan bal mumunun içine lanolin katılır, eriyinceye kadar karıştırılır. Bir gece bekletilir, ertesi günü bal, propolis ekstraktı ve katılacak olan koku kreme yedirilinceye kadar karıştırılır.

Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra, istediğiniz ebattaki kaplara kremlerinizi doldurup sevdiklerinizle kullanabilirsiniz. Kışın bu soğuk günlerinde ellerinizi ve yüzünüzü hem koruyacak hemde besleyecektir. Son zamanlarda yaygın olarak konuşulan el temizliği açısından da çok yüksek oranda mikrop öldürücü olan propolisli krem harika olacaktır. Ayak mantarları ve sedef için de haricen güvenle kullanılabilir. Tamamen doğal bir krem, sağlık ve mutluluk dileklerimle.

11 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

başakan eline sağlık güzel faydalı bir krem olmuş

TUYSAL dedi ki...

Sayın Ballıbaba,
İşimize yarayabilecek bir bilgi, teşekkürler.

Mustafa Soylu dedi ki...

Muhterem usta. Bu önemli bilgiyi paylaştığınızdan dolayı teşekkürler. Sağlık ve afiyet dileklerimle.

Unknown dedi ki...

Abi süpersin; bu malzemeyi temin etmek yapmasından daha zoreniyisimi??????teşekkür ederim

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

üSDAT HARİKA BİR KREM ELİNİZE,DİLİNİZE SAGLIK TEŞEKKÜRLER

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer başkanım olumlu düşünen insan mutlaka güzel işler ve eserler ortaya çıkaracaktır,kolaylık ve başarı dileklerimle.

M.TOLGA ÜNLÜ dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR KEŞİF YAPMISSINIZ NEKADAR GÜZEL KOKUYORDUR BALMUMU hele ŞU KISGÜNLERİNDE KOVANLARA AGLAYIMSI BAKARKEN İCİM CIZ EDİYOR KOVAN KAPAGINI ACMAYIM DIYE KENDIMI ZOR TUTUYORUM ABİ KIREM GÜZELE BENZİYOR GÖRÜNÜSÜ YALNIZ İLK SİZ YAPTIYSANIZ LİSANSINI ALIN BOS BIRAKMAYIN

ali yener dedi ki...

bende isterim hemde acilen

Hasan KALPAKLI dedi ki...

Başkanım çok güzel bir bilgi. Siz balık tutmasını öğretirsiniz fazlasını da dağıtırsınız. Gönlünüz zengindir. Komşuda pişer bize de düşer.
Paylaşımınız için teşekkürler.

Ballı Baba dedi ki...

Arkadaşlar yorumlarınız için Teşekkür ederim.
Elimizde bulunan ürünleri farklı şekilde değerlendirmek mümkün, krem onlardan sadece bir tanesi.
ÖZÜR...
Farkında olmadan bir yorumu silmişim kim yazdığınıda bilmiyorum. Lütfen yeniden yazarsa yayınlayacağım...

Ballı Baba dedi ki...

Arkadaşlar bu kremi yapmak için tanıdığınız eczaneden yağlı lanolin ve lavanta yağı alabilirsiniz. Bal mumunu hazır petek değilde erittiğiniz mumlardan kullanabilirsiniz. Zeytin yağı piyasa yerine üretiçilerden olursa daha iyi olur. Propolis ekstraktı yapamazsanız yollarım.